CNA are mai multe observaţii privind Codul Insolvenţei. Le va trimite Parlamentului

Consiliul Naţional al Audiovizualului va trimite comisiilor pentru cultură din Parlament o scrisoare cu observaţiile referitoare la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind insolvenţa, potrivit mediafax. Scopul acestui document este de a  "fluidiza aplicării articolului care prevede suspendarea licenţei audiovizuale".

10 oct. 2013, 20:16
CNA are mai multe observaţii privind Codul Insolvenţei. Le va trimite Parlamentului

În şedinţa de joi, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat un document privind prevederea din Codul insolvenţei vizând audiovizualul, după ce toţi membrii Consiliului au făcut o serie de observaţii, urmând ca acesta să fie trimis către comisiile pentru cultură din Camera Deputaţilor şi Senatului.

Documentul urmează să fie trimis comisiilor pentru cultură din Camera Deputaţilor şi Senatului în cursul zilei de vineri.

Decizia de a transmite Parlamentului o scrisoare care să cuprindă observaţiile CNA privind Codul insolvenţei a fost adoptată în unanimitate de membrii Consiliului, după dezbateri ce au avut loc în şedinţele de marţi şi joi. La şedinţa de joi a Consiliului Naţional al Audiovizualului au participat Florin Gabrea, Lorand Turos, Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.

Ordonanţa de Urgenţă privind procedurile de insolvenţă prevede la articolul 81 că „În cazul în care activitatea debitorului se află sub incidenţa prevederilor Legii audiovizualului, ca urmare a deschiderii procedurii şi până la data confirmării planului de reorganizare se suspendă licenţa audiovizuală cu începere de la data primirii comunicării de către Consiliul Naţional al Audiovizualului”. De asemenea, membrii CNA au analizat articolul care prevede că „în planul de reorganizare vor fi prevăzute condiţiile de exercitare a dreptului de a difuza, într-o zonă determinată, un anume serviciu de programe, condiţii ce vor fi supuse aprobării prealabile a Consiliului Naţional al Audiovizualului”.

 

VEZI SI:

Proiectul Codului insolvenţei va fi aprobat de Guvern săptămâna viitoare şi trimis Parlamentului