CNA, autosesizare după ce Mihai Gâdea l-a dat afară din emisiune pe purtătorul de cuvânt al PNL

Dorina Rusu, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), s-a sesizat în legătură cu emisiunea "Sinteza zilei", difuzată, joi seară, de Antena 3, din care moderatorul Mihai Gâdea l-a dat afară pe purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, pentru că acesta avea o părere diferită de a sa în legătură cu unul dintre subiectele discutate.

RomaniaTV.net
29 mart. 2019, 10:46
CNA, autosesizare după ce Mihai Gâdea l-a dat afară din emisiune pe purtătorul de cuvânt al PNL

„Subiectele discuţiilor erau legate de justiţie, de declaraţii ale Cristinei Tarcea, preşedinte ICCJ şi de plasarea sub control judiciar a Laurei Codruţa Kovesi. Potrivit art 67 din Decizia 220 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, moderatorii nu trebuie să profite de apariţia lor constantă în programe într-un mod care să contravină exigenţelor de asigurare a imparţialităţii. Un incident de acest tip a mai avut loc şi în februarie 2018, când acelaşi moderator i-a spus aceluiaşi invitat : „pupaţi-o în cur pe Kovesi”. În urma acelui incident, postul Antena 3 a fost sancţionat”, a transmis Dorina Rusu, potrivit News.ro

Reprezentanta CNA consideră „că este foarte grav că un moderator (în acelaşi timp director de televiziune) îşi permite să aibă o asemenea atitudine faţă de un invitat care are o părere diferită de a sa şi de a postului de televiziune pe care îl conduce. O asemenea atitudine, din partea unui post cu mare audienţă cum este Antena 3, contribuie la perpetuarea unui climat de ură şi dezbinare în societatea românească”.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a fost dat afară din emisiunea lui Mihai Gâdea, joi seară, după ce, în urma unei controverse, el a spus că „Antena 3 manipulează”.

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a anunţat că Partidul va sesiza Consiliul Naţional al Audiovizualului „pentru că este inadmisibil” şi nu va tolera „un asemenea comportament care frizează lipsa de educaţie şi lipsa de acceptare a unei opinii diferite, care până la urmă fac parte din bagajul unui regim autoritar, a unui regim nedemocratic”.