Cozmin Guşă a primit de la CNA dreptul de a folosi emisia Realitatea TV pentru al post, Realitatea Plus

Consiliul Național al Audiovizualului a respins marţi cererea de prelungire a licenței postului Realitatea TV, televiziune aflată în faliment, cu datorii de peste 60 de milioane de euro la stat. CNA a admis, de asemenea, o solicitare de la Geopol International, companie deținută de Cozmin Gușă, care are de mai mulți ani licența TV Realitatea Plus, de a modifica structura de programe a postului, potrivit Pagina de Media.

29 oct. 2019, 08:07
Cozmin Guşă a primit de la CNA dreptul de a folosi emisia Realitatea TV pentru al post, Realitatea Plus

UPDATE CNA a aprobat marţi, în unanimitate, modificarea licenței Realitatea Plus, operată de compania Geopol International, a lui Cozmin Gușă, astfel că Realitatea Plus va avea aceeași emisie pe care a avut-o Realitatea TV până acum. Decizia CNA a venit la scurt timp după ce Consiliul a votat neprelungirea licenței Realitatea TV.

Realitatea Plus nu se află în lista must carry și nici în grilele tuturor cabliștilor, așa cum era Realitatea TV. Din datele prezentate de biroul tehnic al CNA, postul este prezent în grila unor mici cabliști și sunt în discuții cu UPC și RCS.

______

Geopol International cere modificarea structurii de programe a Realitatea Plus. Nu se precizează în ce constă noua structură de programe Realitatea Plus și ce emisiuni urmează să conțină. Cel mai probabil se va solicita modificarea astfel încât postul Realitatea Plus să aibă aceeași grilă de programe ca Realitatea TV, care a rămas fără licenţă, din cauza datoriilor, mai scrie Pagina de Media.  

Televiziunea Realitatea Plus a primit licență în 2013 și a început să emită abia în 2015, cu câteva zile înainte să-și piardă licența (CNA retrage licența posturilor care nu se lansează în cel mult doi ani). 

În plus, spre deosebire de Realitatea TV, Realitatea Plus nu se află în lista must carry, a posturilor care sunt preluate obligatoriu de companiile de cablu.

Citeşte şi: Realitatea TV se închide. CNA a respins prelungirea licenţei televiziunii