Realitatea TV se închide. Se deschide Realitatea Plus, care are aceeaşi grilă de programe. Reacţia lui Cozmin Guşă

Publicat: Marţi, 29 Octombrie 2019 11:35 // Actualizat: Marţi, 29 Octombrie 2019 13:52 // Sursa: romaniatv.net

Realitatea TV se închide. Prima televiziune de știri din România, Realitatea TV, lansată în toamna lui 2001, își încetează emisia e miercuri, 30 octombrie, după ce CNA nu a mai prelungit licenţa de emisie. În aceeaşi şedinţă, CNA a aprobat schimbarea licenţei Realitatea Plus, a lui Cozmin Guşă, astfel că postul va avea aceeași emisie pe care a avut-o Realitatea TV. Practic, Realitatea va putea funcţiona în continuare, cu singura diferenţă că Realitatea Plus nu este în lista must carry şi nici în lista marilor cablişti.

UPDATE Cozmin Guşă susţine că Realitatea TV nu îşi va modifica orientările şi că va critic la adresa exceselor guvernamentale, chiar dacă se va schimba Executivul.

"Realitatea Media şi-a câştigat audienţa fiind singurul post declarat antiguvernamental. (...) Punctul doi, şi jurnaliştii, colegii mei de la Realitatea, în proporţie destul de mare nu sunt de stânga. (...) Important este să îşi facă treaba din punct de vedere profesional şi sunt în marea lor majoritate profesionişti acolo. Eu nu i-am deranjat atunci când aveau opinii contrare opiniilor mele şi nu o să îi deranjez nici acum", a declarat Cozmin Guşă marţi, potrivit Agerpres.

______

UPDATE CNA a aprobat marţi, în unanimitate, modificarea licenței Realitatea Plus, operată de compania Geopol International, a lui Cozmin Gușă, astfel că Realitatea Plus va avea aceeași emisie pe care a avut-o Realitatea TV până acum. Decizia CNA a venit la scurt timp după ce Consiliul a votat neprelungirea licenței Realitatea TV.

Realitatea Plus nu se află în lista must carry și nici în grilele tuturor cabliștilor, așa cum era Realitatea TV. Din datele prezentate de biroul tehnic al CNA, postul este prezent în grila unor mici cabliști și sunt în discuții cu UPC și RCS.

Licenţa Realitatea Plus este valabilă până în 2024.

"Situaţia a fost generată de lipsa licenţei Realitatea TV", a declarat directorul editorial al postului tv, Edward Pastia, în şedinţă.

El a sugerat că o nouă cerere de licenţă pentru Realitatea TV ar putea fi formulată la începutul anului viitor.

"Vom încerca să găsim partea de dreptate care ni se cuvine în continuare, să nu fie lipsită de obiect acea dată de 22 ianuarie 2020. Încă nu pot să vă dau detalii. Tehnic, va fi dificil. Noi am sperat până în ultima clipă că Realitatea TV îşi va continua emisia. Ce vom putea prelua de pe Realitatea, sigur că vom prelua", a spus Edward Pastia.

Referitor la difuzare, Pastia a menţionat că au fost "discuţii finalizate cu cabliştii". El a adăugat că, faţă de Realitatea TV, pe Realitatea Plus "este în mare parte aceeaşi grilă".

"Realitatea Plus nu va putea înlocui niciodată Realitatea (...) Vom ajunge la redacţie. Din punctul nostru de vedere, chestiunea nu este încheiată", a punctat Pastia.

______

CNA a analizat în ședința de astăzi prelungirea licenței Realitatea TV, televiziune lansată în 2001. Membrii au votat împotriva prelungirii, întrucât societatea care operează televiziunea nu a depus documentația necesară. 

Concret, din cauza faptului că Realiateta Media, aflată în insolvență de opt ani, nu are nici acum un plan de reorganizare aprobat, nu a putut depune certificatul fiscal. 

Au fost doar patru voturi pentru prelungirea licenței, din cei zece membri prezenți, deși era nevoie de cel puțin șase pentru ca cererea să fie admisă. 

Dorina Rusu, Cristina Pocora, Alex Kocsis și Răsvan Popescu au fost pentru. Împotrivă au fost: Monica Gubernat, Ramona Sorescu, Nicolaie Bălașa, Gabriel Tufeanu și Radu Herjeu.

Orsolya Borsos n-a votat nici pentru și nici împotrivă, argumentând că din punctul său de vedere, nu era necesar un vot, ci trebuia doar ca forul să „ia la cunoștință” că postul nu a îndeplinit condițiile privind solicitarea de prelungire a licenței. 

Citeşte şi: Cozmin Guşă încearcă să activeze o clonă a postului Realitatea TV, după ce a rămas fără licenţa CNA

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CN licenţa Realitatea TV raealitatea tv Realitatea
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
29 oct 15:03
Răspunde | Votează email 1 email
Gogu
Lucrul bine facut ? Ghinion. Punct. Si de la capat !
„Congresul” interlopilor români: cum și-au împărțit țara Cordunenii și clanurile mafiote din Vest. Dezvăluiri după o anchetă DIICOT. 29.10.2019 13:17, Octav Ganea.
Ce s-a stabilit la „congresul” interlopilor români
Acoperirea perfectă, o firmă de pază.
Bărbat sechestrat, bătut, dezbrăcat și obligat să „piardă” la cazinou banii pe care îi câștigase.
O anchetă amplă a procurorilor DIICOT din Timiș, care a vizat o rețea complexă de trafic de droguri care acționa în vestul țării, a scos la lumină detalii uluitoare despre felul în care sunt organizate clanurile interlope din țară și cum își împart influența.
Probele adunate de anchetatori arată că grupările interlope din România funcționează după modelul mafiei italiene: se împart zone de influență, persoane sunt intimidate, amenințate și sechestrate, se plătesc taxe de protecție și se creează legături cu oameni ai legii.
Ce s-a stabilit la „Congresul” interlopilor români
Astfel, în timp ce procurorii documentau infracțiunile de trafic de cocaină ale clanului coordonat de Lucian Boncu, în luna septembrie, liderii interlopi din câteva orașe importante s-au reunit în „Congres”, pentru a „Aproba” afacerea unui investitor străin și a stabili taxele de protecție.
„Congresul” s-a reunit la solicitarea investitorului care intenționează să deschidă în marile orașe din România cazinouri. Pentru a-și asigura protecția viitoarelor afaceri, investitorul a apelat la liderii clanurilor interlope, știind că afacerrile de acest profil nu s-ar putea derula în condiții normale fără „girul” mediilor interlope din principalele orașe.
La întâlnire au participat lideri interlopi din orașele importante ale țării, între care Costel Corduneanu, liderul clanului Corduneanu din Iași, Adrian Tâmplaru, liderul lumii interlope din Sibiu, Alin Iov
1
EUR
4.8338
RON
08 Apr
noapte 3 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H