CNA, împotriva fotbalului. Liga I e în pericol să dispară de pe micul ecran

O propunere a Consiliului Naţional al Audiovizualului le-ar interzice cabliştilor să fie şi furnizori de conţinut. Ar fi afectat direct RCS&RDS şi Romtelecom Dolce.

RomaniaTV.net
09 feb. 2012, 13:35
CNA, împotriva fotbalului. Liga I e în pericol să dispară de pe micul ecran

Foarte slab la nivel calitativ, fotbalul din Liga I riscă să devină abia vizibil şi pe ecranele televizoarelor. Conform unui articol propus de CNA să fie introdus în Legea Audiovizualului, cabliştilor li s-ar introduce să fie şi furnizori de conţinut, ceea ce înseamnă că opt din cele nouă meciuri care se dispută săptămânal în Liga I nu vor mai putea fi urmărite la tv.

Informaţia este publicată de paginademedia.ro, care scrie că şase societăţi de cablu şi 78 de posturi de televiziune ar avea de suferit dacă Parlamentul ar introduce această prevedere. RCS&RDS, care deţine trei canale de sport, Digi Sport1, Digi Sport2 şi Digi Sport3, ar fi afectată cel mai tare, fiind deţinător al drepturilor tv pentru şapte meciuri pe etapă.

De asemenea, are de suferit şi Romtelecom, care transmite un meci pe canalul propriu, Dolce Sport. Astfel, singura rămasă neatinsă rămâne Antena 1, care transmite de asemenea o partidă în fiecare rundă.