CNA închide OTV. Postul lui Dan Diaconescu va mai emite până în octombrie 2012

CNA a aplicat, marţi, OTV cea mai drastică sancţiune posibilă: înjumătăţirea licenţei audiovizuale, pentru că televiziunea difuzează continuu publicitate politică la Partidul Poporului Dan Diaconescu, în afara perioadei de campanie electorală. Astfel, OTV mai poate emite doar până pe 28 septembrie, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
27 mart. 2012, 10:04
CNA închide OTV. Postul lui Dan Diaconescu va mai emite până în octombrie 2012

CNA a votat înjumătăţirea perioadei de valabilitate a licenţei OTV, decizie care îl lasă pe Dan Diaconescu cu postul fără licenţă chiar înainte de campania electorală pentru parlamentare.

Sancţiunea a fost propusă de Valentin-Alexandru Jucan, membru al CNA, şi a fost adoptată cu şapte voturi „pentru” şi unul „împotrivă” (Mihai Mălaimare).

Aceasta a vizat mai multe emisiuni difuzate pe OTV în lunile noiembrie, decembrie 2011 şi ianuarie 2012. În această perioadă, pe OTV au fost transmise, sub diferite forme, mesaje de publicitate politică pentru „viitorul preşedinte al României” Dan Diaconescu, dar şi pentru formaţiunea politică pe care acesta o conduce – Partidul Poporului.

Licenţa audiovizuală a OTV ar fi expirat pe 1 aprilie 2013, fapt pentru care înjumătăţirea perioadei licenţei sale face ca televiziunea lui Dan Diaconescu să mai poată emite până pe 28 septembrie 2012, după cum au spus membrii CNA, care iniţial anunţaseră că postul mai poate emite până pe 1 octombrie.

CNA a stabilit această sancţiune drastică după ce, în ultimul an, tot pentru difuzarea de publicitate politică în afara campaniei electorale, Consiliul a aplicat OTV următoarele sancţiuni: o somaţie publică, o amendă de 5.000 de lei, una de 10.000 de lei, una de 50.000 de lei, două de 100.000 de lei. Aceste amenzi au fost urmate de o decizie de întrerupere a emisiei obişnuite a OTV pentru 10 minute, între orele 19.00 – 19.10 (stabilită de CNA pe 4 octombrie 2011), o altă decizie de întrerupere a emisiei televiziunii lui Dan Diaconescu, tot pentru 10 minute, în acelaşi interval orar (aplicată de CNA pe 19 ianuarie 2012), dar şi o decizie de întrerupere a emisiei OTV pentru trei ore, între orele 18.00 – 21.00 (stabilită de CNA pe 15 martie).

Prezent la şedinţa CNA, Dan Diaconescu, patronul televiziunii OTV şi realizator al emisiunii „Dan Diaconescu Direct”, a spus că nu a făcut publicitate politică în emisiunile sale.

„Nu sunt membru în PPDD, nu am nicio funcţie în PPDD. În emisiunile mele au fost prezenţi şi alţi reprezentanţi ai altor partide”, a spus Dan Diaconescu. Acesta a precizat că el dă doar numele acestui partid PPDD. „Nu am nicio legătură directă în acte şi nu pot fi invocat într-un asemenea raport (raportul de monitorizare al CNA, n.r.)„, s-a apărat Diaconescu.

El a precizat că problemele pe care le are cu CNA vin ca urmare a „luptei” pe care o are cu Traian Băsescu, dar şi ca urmare a faptului că membrii CNA sunt reprezentanţii unor partide politice.

„Este o luptă între mine şi Traian Băsescu, iar dumneavoastră vă lăsaţi folosită de Traian Băsescu”, i-a spus Dan Diaconescu Narcisei Iorga, membru al CNA.

„Mi-am făcut pomană cu dvs, eu v-am angajat la Jurnalul Național, că altfel nu va angaja nimeni. Am lucrat 14 ore pe zi, dvs v-ați îmbogățit de pe urma angajaților de la Jurnalul Național. Chiar am angajat-o (pe Narcisa Iorga n.r.), am dus-o la restaurant pe banii mei”, a mai arătat Diaconescu, citat de paginademedia.ro.

„Eu visez la un CNA format din oameni de televiziune”, a conchis Dan Diaconescu, rugându-i, în final, pe membrii CNA să judece obiectiv cazul său şi să respecte libertatea de exprimare a jurnaliştilor.