CNA intervine în scandalul dintre Oana Stancu şi Dan Tăpălagă

Valentin Jucan, membru CNA, a reacționat după ce la Antena 3 au apărut citate dintr-o scrisoare-editorial adresată de Oana Stancu fiicei minore a jurnalistuluI Dan Tăpălagă de la HotNews. Membrul CNA propune ca forul audiovizual să analizeze cazul invocând legislația privind protecția minorilor.

RomaniaTV.net
23 feb. 2016, 13:06
CNA intervine în scandalul dintre Oana Stancu şi Dan Tăpălagă

„În fapt, în data de 23 februarie a.c., postul menționat a difuzat în buletinele informative o informație preluată dintr-o sursă externă referitoare la o scrisoare publică adresată unui minor, din partea unui jurnalist. Având în vedere prevederile Legii audiovizualului și a normelor subsidiare referitoare la „respectarea principiului interesului superior al minorului”, vă pun în vedere încălcarea următoarelor prevederi legale din audiovizual: Legea audiovizualului: art. 3.1 și art. 39.1 Codul de reglementare al conținutului audiovizual: art. 2, art. 3.1 și 3.3, art. 33.3”, a scris Jucan în autosesizarea, citată de paginademedia.

Oana Stancu a stârnit numeroase reacţii în mediul online după ce a publicat un editorial adresat fiicei jurnalistului Dan Tăpălagă.

Scrisoarea a fost prezentată în repetate rânduri și pe postul Antena 3, fiind menționat numele minorei.

Editorialul Oanei Stancu vine după ce jurnalistul de la Hotnews a ironizat manifestaţia organizată de Antena 3.