CNADNR ia măsuri după moartea unei jurnaliste pe DN1

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va începe la mijlocul lunii iunie lucrările de montare a parapetelor rigide prefabricate din beton pe DN 1, se arată într-un comunicat de presă al companiei

14 mai 2016, 14:21
CNADNR ia măsuri după moartea unei jurnaliste pe DN1

„Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a semnat în data de 22.04.2016 Acordul-cadru de furnizare având ca obiect „Achiziţia şi transportul parapetelor rigide prefabricate din beton” aferente drumurilor naţionale şi autostrăzilor din administrarea companiei. După semnarea acestui acord-cadru, CNADNR a demarat formalităţile necesare emiterii către furnizor a primei comenzi de parapet rigid prefabricat din beton. Această comandă este necesară pentru montarea parapetelor pe 5 km de drum naţional, şi anume pe DN 1, sectorul Pasaj Băneasa — Pasaj Otopeni, peste Centura Bucureşti”, se arată în comunicat.

Potrivit acestuia, întregul contract este pentru 192 km de drumuri naţionale aflate în administrarea companiei.

Citeşte şi: Accident pe DN1, la intrarea în Bucureşti. O femeie a MURIT, iar un bărbat şi un copil au fost răniţi

CNADNR menţionează că a început organizarea pentru începerea lucrărilor pregătitoare necesare instalării parapetelor rigide prefabricate din beton pentru separarea sensurilor de circulaţie pe sectoarele cu 4 benzi, pentru protejarea participanţilor la traficul rutier de a nu părăsi platforma drumului.

„Acordul-cadru semnat are o durată de 2 ani şi o valoare totală de 51.808.593,45 lei, fără TVA, finanţarea fiind asigurată de la bugetul de stat şi venituri proprii şi va avea la baza contracte subsecvente anuale pentru toate Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri. Acest contract a fost atribuit Asocierii Kamarom Prefabricate din Beton — Dunapref”, precizează CNADNR.

Ce spune presa auto

O persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte două, printre care şi un copil, au fost rănite, joi seară, după ce autoturismele în care se aflau au fost implicate într-un accident rutier la ieşirea din Capitală, pe DN1, în zona Ikea Băneasa.

„Infrastructura este un alt factor extrem de important care se face vinovat de disparitia timpurie a femeii de 35 de ani, dar pe care nimeni nu il ia in considerare. Daca ai traversat vreodata acel pod paralel cu mall-ul Baneasa Shopping City din Capitala este imposibil sa nu fi observat bordura care desparte cele doua sensuri de mers ale unei bune parti din DN1. Ei bine, aseara, bordura cu pricina a facut, mai mult ca sigur, diferenta dintre viata spre moarte”, notează 4tuning.ro.