CNADNR: Ofertele la tronsonul de autostradă Sebeş-Turda, amânate din cauza managementului defectuos

Publicat: Vineri, 11 Octombrie 2013 15:36 // Actualizat: Vineri, 11 Octombrie 2013 15:39 // Sursa: romaniatv.net

Termenul de depunere a ofertelor pentru construcţia tronsonului de autostradă Sebeş-Turda a fost prelungit până la 28 octombrie, din cauza managementului defectuos din cadrul unor compartimente ale companiei, a anunţat vineri administratorul reţelei rutiere.

Foto: ziarulatac.ro

Directorul general al companiei, Narcis Neaga, a decis înfiinţarea unei comisii de disciplină care să verifice motivele prelungirii termenului şi activitatea persoanelor considerate responsabile - Emil Rusoiu, fost Director al Direcţiei Autostrăzi Finanţate cu Fonduri Externe, Daniela Epure, Şef Unitate de Implementare în cadrul aceleiaşi direcţii, Radu Andronic, fost Director General - adjunct Proiecte cu finanţare externă şi Florina Ghizolu, Şef serviciu în cadrul Direcţiei Technice, arată compania, într-un comunicat.

Comisia va aplica sancţiunile corespunzătoare, în funcţie de gradul de vinovăţie al fiecăruia din cei verificaţi, menţionează CNADNR.

Termenul de depunere a ofertelor pentru tronsonul respectiv, stabilit iniţial pentru 12 septembrie, a fost prelungit de mai multe ori, prima dată pentru 8 octombrie şi ulterior pentru 15 octombrie, respectiv 29 octombrie.

În luna iulie CNADNR a anunţat că vrea să contracteze lucrări de proiectare şi construcţie a autostrăzii Sebeş - Turda, proiect cu o lungime totală de 70 de kilometri şi o valoare estimată la 2,48 miliarde lei (560 milioane euro), fără TVA.

Valoarea estimată a contractului include şi procentul de 10% reprezentând cheltuieli diverse şi neprevăzute, arăta atunci CNADNR.

Proiectul este împărţit în patru loturi. Acordurile vor fi încheiate prin licitaţie deschisă, pentru preţul cel mai scăzut.

Lucrările vor fi finanţate cu bani europeni, din Fondul de Coeziune (85%), şi de la bugetul de stat, iar termenul pentru finalizarea acestora este de 70 de luni de la data atribuirii.

Narcis Neaga, director adjunct al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, responsabil pentru concesiuni, a preluat în august conducerea CNADNR, în locul lui Mircea Pop, demis din funcţie.

Citeşte şi Două magistrale de metrou şi tronsonul de autostradă Sebeş-Turda, finanţate cu bani de la UE

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 oct 17:43
Votează email 0 email
...cinci la sută din proiect, deşi, conform graficelor de execuţie, un sfert din investiţie trebuia finalizată deja. Citeşte şi CNADNR: Ofertele la tronsonul de autostradă Sebeş-Turda, amânate din cauza managementului defectuos Modernizarea DN66,...
11 oct 16:03
... Termenul de depunere a ofertelor pentru construcţia tronsonului de autostradă...
11 oct 15:45
...managementului defectuos din cadrul unor compartimente ale companiei, a anunţat vineri administratorul reţelei rutiere. Citește mai departe… Powered by WPeMatico...
1
EUR
4.7786
RON
15 Dec
noapte 6 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H