CNAIR: Documentaţia pentru execuţia tronsoanelor 3 şi 4 ale drumului Craiova-Piteşti, înaintate vineri spre validare

Documentația pentru proiectarea și execuția tronsoanelor 3 și 4 ale drumului expres Craiova-Pitești au fost înaintate, vineri, la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) spre validare, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

16 iun. 2017, 20:03
CNAIR: Documentaţia pentru execuţia tronsoanelor 3 şi 4 ale drumului Craiova-Piteşti, înaintate vineri spre validare

Documentația pentru proiectarea și execuția primelor două tronsoane ale acestui drum expres a fost trimisă la ANAP de la începutul săptămânii, potrivit sursei citate. Întregul proiect, cu o lungime de 121,115 km, are o valoare estimată de 3,771 miliarde lei, fără TVA.

Tronsonul 4 are o lungime de 31,81 kilometri (km 89+300 — km 121+115) și va fi construit între limita administrativă dintre județele Olt și Argeș și intersecția cu autostrada 1 București — Pitești și va tranzita localitățile Lunca Corbului, Albota, Costești, Bradu, Suseni, Oarja. Valoarea estimată a tronsonului 4 este de 909,669 milioane de lei, fără TVA.

Tronsonul 3, cu o lungime de 31,75 kilometri, va fi construit între km 57+550 și km 89+300 și va avea o valoare de 904,819 milioane de lei, fără TVA.

„Cuprins între intersecția cu DN 65, în apropierea municipiului Slatina și limita dintre județele Olt și Argeș, tronsonul 3 al drumului expres Craiova-Pitești va
tranzita localitățile Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași, Tatulești, Colonești”, precizează CNAIR.

Cel de al doilea tronson, format din două loturi, va avea o lungime de 39,85 de kilometri, va costa peste 1,476 miliarde de lei, fără TVA, și urmează să fie construit între limita județelor Dolj și Olt și limita județelor Olt și Argeș. Acesta va traversa teritoriile localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina și Valea Mare.

Primul tronson al drumului expres Craiova — Pitești va avea o lungime de 17 kilometri, o valoare estimată de 479,803 milioane de lei, fără TVA, și ar urma să fie construit între varianta de ocolire nord a municipiului Craiova și limita județului Dolj. Acest prim tronson va traversa teritoriile administrative ale localităților Craiova, Ghercești, Pielești și Robânești.

Pe cei 121,115 km ai drumului expres Craiova — Pitești se va putea circula cu o viteză de 130 de km la oră. Acest drum va avea patru benzi de circulație (două benzi pe sens) și va beneficia de toate elementele de siguranță specifice unei autostrăzi. Principalul element care va face diferența între drumul expres Craiova-Pitești și o autostradă este banda de urgență de 1,5 metri, afirmă Compania.

„S-au făcut toate eforturile pentru ca proiectul să beneficieze de finanțare nerambursabilă în actualul exercițiu financiar, iar pentru a putea fi deschis circulației cu aproximativ trei ani mai devreme, CNAIR SA a decis, printre altele, să utilizeze resursele existente. Un element important în atingerea acestui obiectiv este și existența unui acord de mediu valabil. Acest drum va asigura o conexiune corespunzătoare a zonei de sud-vest a României la Coridorul IV Pan European și va ajuta la corelarea cu proiectele de mare infrastructură deja demarate la nivelul Coridoarelor IV și IX Pan Europene”, mai spune CNAIR.

Citeşte şi S-a redeschis Transfăgărăşanul. Ce restricţii sunt pe timp de vară