CNAIR: În minivacanţa de Rusalii au avut loc 41 de accidente. Au generat pagube ale infrastructurii în valoare de 51.000 de lei

În perioada 1-5 iunie 2017, pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi din România s-au înregistrat 41 de accidente, care au generat pagube sau deteriorări ale infrastructurii rutiere în valoare de aproximativ 51.000 lei, a anunţat marţi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

06 iun. 2017, 14:17
CNAIR: În minivacanţa de Rusalii au avut loc 41 de accidente. Au generat pagube ale infrastructurii în valoare de 51.000 de lei

Potrivit CNAIR, în urma accidentelor, au fost avariaţi 50 de metri de parapet de beton şi 114 metri de parapet metalic.

Printre pagube s-au numărat şi 13 indicatoare rutiere avariate.

CNAIR a precizat că reparaţiile vor fi efectuate în cel mai scurt timp, din fonduri de la bugetul de stat sau din venituri proprii, în cadrul contractelor de întreţinere existente sau în regie proprie, după caz.

În toate secţiile de drumuri naţionale şi autostrăzi, echipele de intervenţii specializate în cazul acestor tipuri de evenimente au intervenit pentru curăţarea părţii carosabile şi redarea circulaţiei în condiţii de siguranţă în cel mai scurt timp posibil, a mai anunţat compania.

Echipe special constituite din cadrul regionalelor CNAIR continuă acţiunea de colectare a gunoiului – ambalaje de plastic sau hârtie, sticle de plastic şi doze de aluminiu – din parcări şi de pe marginea drumului, iar până în acest moment au fost strânse mai multe tone de gunoi.

Echipele respective se ocupă inclusiv de igienizarea zonelor special amenajate de pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi.

Citeşte şi Peste 130.000 de turişti au cheltuit aproximativ 7,5 milioane de euro în minivacanţa de Rusalii