CNAS anunţă când expiră cadurile de sănătate

Publicat: Joi, 03 Ianuarie 2019 15:06 // Actualizat: Joi, 03 Ianuarie 2019 15:06 // Sursa: romaniatv.net

CNAS aminteşte că asiguraţii pot folosi la toţi furnizorii de servicii medicale aflaţi în relaţii contractuale cu o casă de asigurări de sănătate cardurile de sănătate încă doi ani după data înscrisă pe document, ca urmare a prelungirii de la 5 la 7 ani a valabilităţii cardurilor naţionale de sănătate.

"În urma întrebărilor primite din partea asiguraţilor, CNAS reaminteşte că valabilitatea cardurilor naţionale de sănătate a fost prelungită de la 5 la 7 ani. Acest lucru înseamnă că asiguraţii pot folosi la toţi furnizorii de servicii medicale aflaţi în relaţii contractuale cu o casă de asigurări de sănătate cardurile de sănătate încă doi ani după data înscrisă pe suprafaţa documentului, iar furnizorilor respectivi le vor fi decontate serviciile astfel prestate către asiguraţi", precizează CNAS.

CNAS exemplifică sunând că toate cardurile care au înscrisă data de expirare 31.01.2019 vor fi valabile până la 31.01.2021.

"Aceasta înseamnă că deţinătorul de card nu are nevoie de adeverinţă sau de alte modalităţi de a dovedi calitatea de asigurat al sistemului asigurărilor sociale de sănătate", conform instituţiei.

Totodată, calitatea de asigurat poate fi verificată şi pe site-ul CNAS, în secţiunea „Servicii” - „Verificare asigurat” sau utilizând linkul: http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
card de sanatate CNAS valabilitate card de sanatate
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7576
RON
21 Feb
noapte 3 °
zi 13 °
Ultimele joburi adaugate
24 H