CNCAV, anunţ privind vaccinarea cu schema completă. Ce se întâmplă în cazul persoanelor aflate în grupele de risc STUDIU

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19 anunţă că, potrivit unui studiu efectuat de Serviciul de Sănătate Publică din Marea Britanie, vaccinarea cu schema completă este eficientă şi în rândul persoanelor aflate în grupele de risc.

19 iul. 2021, 15:49
CNCAV, anunţ privind vaccinarea cu schema completă. Ce se întâmplă în cazul persoanelor aflate în grupele de risc STUDIU
CNCAV, anunţ privind vaccinarea cu schema completă. Ce se întâmplă în cazul persoanelor aflate în grupele de risc STUDIU

CNCAV, anunţ privind vaccinarea cu schema completă. Serviciul de Sănătate Publică din Marea Britanie a efectuat un studiu care a vizat monitorizarea pacienţilor din 700 de cabinete de medicină de familie de pe teritoriul acestui stat. În urma cercetărilor, oamenii de ştiinţă au constatat că vaccinarea cu schema completă este eficientă şi în rândul grupelor de risc.

CNCAV, anunţ privind vaccinarea cu schema completă

Citeşte şi Bilanţ coronavirus 19 iulie 2021. Un singur deces de Covid în ultimele 24 de ore

Potrivit studiului, rficienţa împotriva COVID-19 în cadrul grupelor de risc este între 30 – 60% după doza 1, indiferent de tipul de vaccin, excepţie fiind grupa persoanelor cu imunitate scăzută (imunocompromişi), unde procentul de eficienţă este de 4%.

Potrivit studiului citat de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19, pentru vaccinurile de la companiile Pfizer şi AstraZeneca eficienţa creşte considerabil după administrarea celei de a doua doze, iar în cazul grupului de imunocompromişi, eficienţa creşte la 74%.

În Marea Britanie, oamenii în vârstă sunt vaccinaţi în proporţie de peste 85-90%. Potrivit datelor oficiale, în ultima perioadă, în Marea Britanie se înregistrează un număr crescut de cazuri de infecţie cu virusul SARS-CoV-2.

În perioada aprilie – mai, media cazurilor a fost de 2.400 cazuri noi/zi, în luna iunie au fost înregistrate însă 10.468 cazuri/zi, iar în ultima săptămână înregistrată în iulie, media cazurilor a ajuns la 45.159 cazuri noi/ zi.

Deşi numărul cazurilor noi raportate zilnic a crescut, comparativ cu cele înregistrate în perioada aprilie-mai, magnitudinea este la 2/3 din valul anterior, iar decesele înregistrate sunt de doar 1/30 din valul anterior.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a prezentat duminică, 18 iulie 2021, bilanțul ultimelor 24 de ore în ceea ce privește imunizarea populației. Potrivit ultimelor date, peste 8.000 de persoane s-au vaccinat în ultimele ore.

Citeşte şi OMS, avertismentul care dă fiori omenirii: „Pandemia nu s-a terminat. Este posibil să apară noi variante ale coronavirusului mult mai periculoase”


loading...