CNCAV trage un nou semnal de alarmă: „Când vom înțelege că situația este cât se poate de gravă? Suntem pe locul 2 în Europa la decese”

Autorităţile sanitare trag un semnal de alarmă privind situaţia pandemică din ţara noastră. România se află în momentul de faţă pe locul doi în Europa la numărul de decese provocate de COVID.

28 sept. 2021, 23:56

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) le-a transmis românilor că secţiile ATI din ţară sunt pline şi că pacienţii cu COVID se luptă pentru vieţile lor, arătând, totodată, că singura variantă de a scăpa de pandemie este vaccinarea.

„Când vom înțelege cu toții că situația este cât se poate de gravă? Suntem pe locul 6 în lume și pe 2 în Europa la decese COVID-19 în ultimele 24 de ore. Avem peste 10.000 de persoane internate în spital, din care aproape 300 sunt minori. Peste 1.000 de persoane sunt internate în ATI și luptă împreună cu medicii pentru viețile lor. Da! Situația este foarte gravă!

România a ajuns pe locul 6 în lume și pe 2 în Europa ca număr de decese raportate astăzi. Din totalul deceselor raportate astăzi în lume, decesele din România reprezintă 5%. Din totalul deceselor raportate astăzi în Europa, decesele din România reprezintă 11.5%. Haideți, totuși, să normalizăm cifrele ca să punem în context! De ce? Tocmai ne comparăm cu state care au cu mult mai mulți locuitori.

Decese/milion de persoane:

În România au fost raportate astăzi de 2,65 de ori mai multe decese decât media Europeană.

În România au fost raportate astăzi de 6.34 de ori mai multe deecese decât media în lume.

Număr de cazuri/ milion de persoane:

În Romania au fost raportate astăzi de 2,2 ori mai multe cazuri noi decât media Europeană.

În România au fost raportate astăzi de 6 ori mai multe cazuri decât media în lume.

Acoperirea vaccinală (raportată la întreaga populație – nu doar populația eligibilă)

Europa: vaccinați complet 52% și încă 4.5% cu prima doză.

Lume: vaccinați complet 33% și încă 12% cu prima doză.

România: vaccinați complet 28% și încă 1% cu prima doză.

Haideți să ne ajutăm între noi! Haideți să ne vaccinăm în număr cât mai mare cu schemă completă! Haideți să nu blocăm spitalele! Haideți să avem grijă de noi și de cei de lângă noi! Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19!”, a transmis CNCAV pe Facebook.

Prin vaccinarea împotriva COVID-19:

  • se reduce riscul de infectare;
  • se reduce riscul de transmitere a virusului;
  • se reduce considerabil riscul de spitalizare;
  • se reduce considerabil riscul de deces.


loading...