România, pe locul patru în lume la cel mai mare număr de infectări şi de decese COVID

România a ajuns astăzi în topul mondial al ţărilor cu cel mai mare număr de infectări şi de decese.

28 sept. 2021, 20:12
România, pe locul patru în lume la cel mai mare număr de infectări şi de decese COVID

Astfel, România ocupă locul 4 în lume la numărul de infectări şi numărul 4 în lume la numărul de decese.

Pe primul loc este Rusia, cu 21.559 de infectări şi 852 de decese în ultimele 24 de ore. Pe locul doi este Filipine, cu 13.846 de infectări şi 91 de decese. E urmat de Iran, cu 11.701 de infectări şi 239 de decese. Pe locul patru este România, cu 11.049 de infectări şi 208 de decese în ultimele ore, fiind urmată de Thailanda, cu 9.489 de infectări şi 129 de decese.

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătăţii, îi desfiinţează pe cei aflaţi la putere pentru că au dat dovadă de iresponsabilitate faţă de cetăţeni.

„Suntem în top 5 mondial alături de țări cu o populație de cel puțin 3,5 ori mai numeroasă.

– Rusia are o populație de 146 milioane.
– Filipine are o populație de 110 milioane.
– Iran are o populație de 84 milioane.
– Tailanda are o populație de 70 milioane.

„România normală” promisă a fost în ultimele luni un stat complet iresponsabil față de proprii cetățeni.

Nicio altă țară din UE nu are o rată de vaccinare mai dezastruos de mică decât noi, în consecință primul stat membru din UE este doar pe locul 18 după numărul de decese (Polonia: 29 decese).

Florin Cîțu nu doar că ar fi trebuit să își dea singur demisia pentru nenorocirea în care ne-a adus. Într-o Românie normală, așa cum le-a fost promisă românilor, un premier care își asumă cel mai mare eșec de sănătate publică de după revoluție ar trebui pur și simplu să se retragă spășit din politică.

În zilele cât mai stă acolo, ar face bine să înceteze cu manipularea datelor pandemiei și să solicite de urgență ajutor internațional! Din fericire acum sunt țări care vor putea să ne ajute – ei au știut să își protejeze populația, sistemul sanitar și economia”, a scris Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook.