CNCD a amendat cu 16.000 de lei site-ul Timesnewroman pentru articolul despre iubita lui Liviu Dragnea

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, întrunit în ședința de soluționare a petițiilor în data de 25.04.2018, a sancționat site-ul www.timesnewroman.ro după pentru postarea articolului cu titlul “Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-iști, …’’, în data de 12 martie. Conform CNCD, articolul ”creează o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare la adresa femeilor membre PSD" şi "reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate al acestora". Consiliul a aplicat o amendă în valoare totală de 16.000 de lei.

RomaniaTV.net
25 apr. 2018, 13:54
CNCD a amendat cu 16.000 de lei site-ul Timesnewroman pentru articolul despre iubita lui Liviu Dragnea

„Articolul postat pe pagina de internet www.timesnewroman.ro, din data de 12.03.2018, cu titlul „Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-iști, …”, prin care se creează o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare la adresa femeilor membre PSD reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate al acestora conform art. 2, alin.1. și art 15. din O.G. 137/2000, republicată”, se artă într-un comunicat al CNCD.

Drept urmare, CNCD a decis ca Infant Media SRL, care administrează publicația, să primească o amendă în valoare de 5.000 lei. Tot o amendă de 5.000 lei a primit şi autorul articolului, în timp ce editorul șef și administratorul Infant Media SRL au fost amendaţi cu câte 3.000 lei fiecare.

CNCD a decis să oblige www.timesnewroman.ro să publice un rezumat al hotărârii în speță (pentru o perioadă de 30 de zile) precum și în două cotidiene naționale.

Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenți, cu excepția amenzii privind administratorul societății comerciale (două voturi împotrivă).