CNCD: Interzicerea manelelor în Timişoara este discriminare. Primarul oraşului a primit avertisment contravenţional

Publicat: Miercuri, 20 Mai 2020 14:36 // Actualizat: Miercuri, 20 Mai 2020 14:36 // Sursa: romaniatv.net

Consiliul Național pentru Combatarea Discriminării a decis că intenția de a interzice manelele la Timișoara reprezintă discriminare, prin urmare primarul Nicolae Robu a primit avertisment contravențional.

 

Printre deciziile adoptate miercuri de Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării se află și una legată de intenția de a interzice manelele la Timișoara. 

Citește și: Nicolae Robu a interzis manelele pe domeniul public. Sunteţi de acord cu măsura? VOTAŢI AICI

În anul 2019 primarul orașului Timișoara a dispus interzicerea interpretării și difuzării manelelor, dar și folosirea grătarelor în aer liber pe domeniul public și practica anunțării de dedicații.

„Intenția de a interzice expres difuzarea și interpretarea de manele pe spațiul public din Timișoara de către Instituția Primarului municipiului Timișoara, reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancțiunea avertismentului contravențional. Hotărâre adoptată cu 7-1 voturi", arată CNCD într-un comunicat.

Potrivit unei note interne semnată de Nicolae Robu, adresată structurilor Primăriei Timişoara, decizia a fost luată având în vedere „unele lucruri neavenite” petrecute în oraş.

„Având în vedere unele lucruri neavenite, petrecute în oraşul nostru la diverse evenimente, se interzice interpretarea/difuzarea de manele pe domeniul public al municipiului Timişoara, în aer liber, precum şi practica anunţării de dedicaţii, indiferent cine şi pentru cine le solicită. Se interzice folosirea pe domeniul public al Municipiului Timişoara, în aer liber, a grătarelor, proţapurilor şi altor ustensile de gătit cu foc deschis, generatoare de fum şi degajatoare de mirosuri de bucătărie de intensităţi deranjante”, se arăta în nota internă.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
avertisment contravențional discriminare manele Nicolae Robu Timişoara
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8341
RON
05 Aug
noapte 17 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H