CNN: Distrugeri majore în urma atacurilor din Siria, deşi Damascul susţine contrariul

Obiectivele din Siria vizate de atacurile lansate de SUA, Marea Britanie şi Franţa au suferit distrugeri majore, deşi autorităţile de la Damasc susţin că pagubele au fost reduse, anunţă CNN, care prezintă imagini din satelit.

15 apr. 2018, 05:35
CNN: Distrugeri majore în urma atacurilor din Siria, deşi Damascul susţine contrariul

Cele trei ţinte lovite au fost: un centru de cercetare din Damasc despre care se crede că ar avea legătură cu producţia de arme chimice şi biologice, un depozit de arme chimice la vest de Homs şi un depozit de echipamente pentru atmele chimice şi un important centru de comandă tot de lângă Homs.

După ce Departamentul american al Apărării a făcut publică o hartă care reprezintă cele trei ţinte ale atacurilor aeriene din Siria, CNN a transmis-o către două firme specializate în imagini prin satelit, DigitalGlobe şi Planet.com.
Imaginile astfel obţinute arată că pagubele produse celor trei obiective care aveau legătură cu programul sirian privind armele chimice au fost extinse, indică CNN, reamintind că teritoriul sirian a fost vizat de 105 rachete.

Purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Dana White a declarat că atacurile aeriene au lovit „cu succes” fiecare ţintă. Rusia a susţinut însă că apărarea aeriană siriană a interceptat 71 din 103 rachete de croazieră. De altfel, şi imagini difuzate de Departamentul america al Apărării indică daune produse ţintelor d epe teritoriul sirian.

În cazul obiectivelor militare din Homs, televiziunea siriană de stat a indicat că rachetele au fost interceptate şi nu au provocat pagube.
Imaginile prin satelit de la par să indice însă daune semnificative, scrie CNN, prezentând imagini anterioare atacului şi imagini actuale.

O altă ţintă a atacurilor a fost Centrul de cercetare Bazrah, situat la periferia Damascului. Imagini de la Planet.com arată cum clădirea a devenit o ruină, transmite CNN.

Citeşte şi Surse: Bază militară iraniană din Siria, vizată de un bombardament