CNSAS cere preluarea arhivei SIPA de la Ministerul Justiţiei şi a fondurilor de arhivă de la SRI care îi privesc pe magistraţi

Publicat: Marţi, 09 Aprilie 2019 17:51 // Actualizat: Marţi, 09 Aprilie 2019 17:51 // Sursa: romaniatv.net

Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii cere o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Justiţiei şi cu cei ai SRI pentru preluarea arhivei SIPA, respectiv a fondurilor de arhivă ale serviciului care privesc relaţia dintre magistraţi şi fosta Securitate.

Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a decis, în urma dezbaterilor din şedinţa de marţi, să solicite o întâlnire între conducerea C.N.S.A.S. şi reprezentanţii Ministerului Justiţiei în scopul preluării dosarelor / documentelor din fondul SIPA referitoare la relaţia dintre judecători, procurori şi fosta Securitate. De asemenea, va cere "o întâlnire la nivel înalt" între C.N.S.A.S. şi SRI în vederea predării integrale a fondurilor de arhivă şi realizării unei situaţii cu judecătorii şi procurorii din evidenţele create de fosta Securitate, se arată într-un comunicat la CNSAS.

"Direcţia Cercetare, Expoziţii, Publicaţii a C.N.S.A.S. va realiza un studiu referitor la relaţia judecători - procurori - organele fostei Securităţi până în 1989, în completarea volumului dlui cercetător C.N.S.A.S., Iuliu Crăcană, „Dreptul în slujba puterii. Justiţia în regimul comunist din România (1944-1958)". În cadrul studiului va fi evidenţiată o temă dedicată cazurilor de ofiţeri ai fostei Securităţi pentru care era asigurată intrarea la Facultatea de Drept pe locuri rezervate, fără
admitere", se mai arată în comunicatul CNSAS. .
De asemenea, Direcţia Cercetare, Expoziţii, Publicaţii a C.N.S.A.S., în colaborare cu Direcţia Investigaţii şi Direcţia Juridică, va realiza un studiu-sinteză pe relaţia Miliţie-Securitate, se arată în încheierea comunicatului. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
arhiva SIPA CNSAS Ministerul Justiţiei Securitate SRI
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8433
RON
16 Jul
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H