Co-fondatorul Google: Smartphone-urile te fac… impotent

Co-fondatorul Google, Sergey Brin, atacă dur smartphone-urile și pe posesorii acestora care s-au transformat enorm din cauza lor, informează The Guardian.

RomaniaTV.net
01 mart. 2013, 15:57
Co-fondatorul Google: Smartphone-urile te fac… impotent

Brin a declarat recent în cadrul unei conferințe, unde a prezentat un nou device pe care îl va lansa Google, că posesorii de smartphone-uri sunt emasculați de propriile device-uri care îi acaparează total.

De multe ori când suntem la masă cu prietenii smartphone-urile ne fac să ne rupem de realitatea din jur, fie că dăm un SMS, postăm pe Facebook sau pe Twitter. Din această cauză ne putem pune întrebarea ce este mai important: să stăm de vorbă cu prietenii atunci când suntem la o bere sau să postăm pe Facebook. Pentru cei dependenți de smartphone fară îndoială că varianta aleasă este cea cu numărul doi.

Acesta este felul în care am ajuns să interacționăm cu ceilalți oameni? Prin intermediul telefonului, SMS-urilor și al rețelelor de socializare? Asta ați decis să faceți voi cu corpurile voastre?”, a declarat Sergey Brin.

În opinia acestuia, folosirea telefoanelor inteligente a devenit un tic nervos și un trend destul de stupid în care vezi oameni peste tot frecând între degete o bucată de sticlă. “Dacă aș fuma, probabil aș avea un viciu mai cool, decât să frec toată ziua telefonul mobil,” a mai spus acesta.

Brin a promovat gadgetul Glass care urmează să fie lansat spre finalul acestui an. Scopul Google Glass este acela de a crea o experienţă care izolează mai puţin utilizatorul şi care îi facilitează interacţiunea cu persoanele din jur.

Co-fondatorul Google a mai spus că experienţa oferită de Glass este mai bună decât cea oferită de telefoane în mai multe feluri şi a dat exemplu camera, care este mereu pregătită să facă poze.