Co-preşedintele Mişcării Verzilor, Claudiu Crăciun, confundat cu liderul galeriei dinamoviste VIDEO

Claudiu Crăciun, co-preşedintele Mişcării Verzilor, susţine că a fost confundat cu Elias Bucurică, liderul galeriei echipei de fotbal Dinamo, în timpul manifestărilor de duminică seară, din Piaţa Universităţii din Capitală. Un articol publicat pe site-ul unui ziar central îl indică pe Crăciun drept Elias Bucurică, pentru a demonstra astfel prezenţa ultraşilor la protestele din Bucureşti.

RomaniaTV.net
16 ian. 2012, 12:42

Claudiu Crăciun, lector doctor la SNSPA, a fost prezent la manifestările de duminică seară zona Facultăţii de Arhitectură, protestând paşnic alături de aproximativ 200 de studenţi şi activişti ai diferitelor organizaţii non-guvernamentale.

„Filmul este făcut de un prieten de-al meu, fotograf, Vlad Petri. Este o manipulare absolut abjectă. Am luat legătura şi cu Elias Bucurică. El a mi-a zis că o să-şi contacteze avocatul, ceea ce mă gândesc şi eu să fac. Să mă ia pe mine pentru organizare, nu am făcut nimic!”, a declarat, pentruRTV.NET, Claudiu Crăciun.

Co-preşedintele Mişcării Verzilor susţine că el avea cea mai mare portavoce, motiv pentru care toată lumea venea la el când avea ceva de spus. „La noi toţi aveau feţele dezvelite, nu era nimeni cu fularul pe faţă. La mine au venit să transmită mesaje inclusiv agitatori. Mulţi dintre cei din Piaţă aveau feţe de subofiţeri ai anumitor servicii. Astăzi (n. r. – luni) au venit la mine să-mi spună că au murit oameni, că s-a tras cu gloanţe de cauciuc”, a mai spus Crăciun.

Potrivit acestuia, grupul de protestatari din zona Facultăţii de Arhitectură a rămas în stradă până în jurul orei 0.00, când, ştiind că jandarmii vor evacua piaţa, s-au retras. De asemenea, Claudiu Crăciun a declarat că mulţi dintre protestatari au spus că nu-i cunoşteau pe cei care aruncau cu pietre. „Pe noi nu ne-a filmat nimeni să ne dea la televizor, pentru că noi eram paşnici. Noi vrem mai multă democraţie, mai multă transparenţă. Este o revoltă economică şi în egală măsură politică”, a explicat liderul verzilor.

Contactat de redactorii RTV.NET, Elias Bucurică, celălalt protagonist al confuziei, nu a vrut să comenteze situaţia.