Coacăzele negre te fac mai tânăr

Coacăzele negre au faima de a ne menține veșnici tineri, iar primele relatări despre această proprietate a fructelor vine din secolul XVIII. Mai mulți cronicari ai vremurilor scriau despre coacăz și puterea lui vindecătoare. Astăzi, acele scrieri sunt confirmate de noile descoperiri despre coacăzele negre.

03 feb. 2015, 17:28
Coacăzele negre te fac mai tânăr

Coacăzele negre are un conținut bogat de vitamina C, acesta fiind unul din motivele pentru care aceste fructe merită consumate frecvent. La fiecare 100 g de coacăze există o concentrație de 200 mg de vitamina C, adică aproximativ 20% dintr-o boabă de coacăze înseamnă vitamina C.

Siropul de coacăze negre este foarte bun pentru întinerirea celulelor, acesta putând fi consumat simplu, câte o linguriță pe zi. Norocul cu acest tip de sirop este că fructul își pierde din concentrația de vitamina C foarte puțin în primul an de îmbuteliere (doar 15%). Tot la o cantitate de 100 gr, coacăzele mai conțin o serie de alte elemente nutritive esențiale organismului nostru: 34 miligrame fosfor, 872 miligrame potasiu, 60 miligrame calciu și 17 miligrame magneziu.

Coacăzele negre pot fi consumate pentru mai multe probleme de sănătate, dintre care amintim reumatismele, diareea, hepatismul, oboseala, surmenajul sau contra anghinei.

Citeşte continuarea pe teotrandafir.com.