Coadă de 15 kilometri la intrarea în Grecia. Ce au ajuns oamenii să facă în timp ce aşteaptă să plece în concediu

E coloană de autoturisme în așteptare în punctul de frontieră dintre Bulgaria și Republica Elenă (Kulata – Promachonas). Autoritățile elene au instituit, de la 1 iulie, noi reguli privind intrarea cetățenilor străini în Republica Elenă.

RomaniaTV.net
06 iul. 2020, 07:39

Pentru a evita timpi suplimentari de așteptare la frontieră, Ministerul Afacerilor Externe subliniază că este important ca cetățenii români să completeze formularul electronic (Passenger Locator Form) disponibil la adresa https://travel.gov.gr, cu cel puțin 48 de ore anterior deplasării și să obțină în timp util codul de confirmare a înregistrării, care va trebui prezentat la frontieră.

Oamenii așteaptă de ore bune să treacă vama. Un bărbat s-a întins pe jos la punctul de frontieră Kulata, dintre Bulgaria şi Republica Elenă.

Ministerul Afacerilor Externe menţionează că autorităţile elene competente pot modifica fără preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, în funcţie de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106774035 şi Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Citeşte şi Coronavirusul, mai puternic decât oricând. Peste 210.00 de infecţii într-o singură zi, record alarmant de la începutul pandemiei

MAE: Blocajele de dimineaţă, cauzate şi de interdicţia de intrare pentru cetăţenii sârbi

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că în prezent coloana de maşini care aşteaptă la punctul de frontieră din Bulgarea şi Grecia Kulata-Promachonas se întinde pe mai puţin de trei kilometri, iar timpul de aşteptare este de circa o oră şi jumătate. ”În cursul dimineţii blocajele au fost determinate şi de decizia autorităţilor elene de a nu mai permite intrarea pe teritoriul Greciei a cetăţenilor sârbi”, arată MAE.

Accesul autoturismelor se realizează pe patru benzi, fiind operaţionale şi trei puncte de testare pentru infecţia cu COVID-19. Durata procedurilor efective de verificare a documentelor şi efectuarea testării este de aproximativ 3-4 minute, au menţionat reprezentaţii MAE.

MAE precizează că în cursul dimineţii blocajele au fost determinate şi de decizia autorităţilor elene de a nu mai permite intrarea pe teritoriul Greciei a cetăţenilor sârbi”, a adăugat sursa citată.

Ca şi în zilele anterioare, reprezentanţi ai CG Salonic sunt prezenţi în punctul de trecere a frontierei pentru a se asigura că cetăţenii români primesc asistenţă consulară, dacă este cazul.

Ministerul Afacerilor Externe continuă să urmărească îndeaproape evoluţiile cu privire la tranzitul cetăţenilor români prin punctul de trecere al frontierei Kulata – Promachonas şi continuă dialogul cu autorităţile elene pentru identificarea de soluţii necesare reducerii timpului de aşteptare şi prevenirea unor astfel de situaţii în perioada următoare. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe menţionează că autorităţile elene competente pot modifica fără preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, în funcţie de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs”, a precizat Ministerul de Externe.