Coadă de ambulanţe la Spitalul de boli infecţioase din Iaşi. Unele au adus şi câte doi pacienţi COVID

10 10. 2021, 16:01
foto: Ziarul de Iaşi

Duminică s-a format o coadă de ambulanţe la Spitalul de boli infecţioase din Iaşi. În unele dintre autosanitare au fost transportaţi şi câte doi pacienţi infectaţi cu COVID-19.

În aceste condiţii, medicii fac eforturi pentru a veni în sprijinul bolnavilor aflaţi în stare gravă.

Oamenii infectaţi cu COVID- 19 sunt evaluaţi, iar apoi se încearcă găsirea unui loc pentru aceştia la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași sau la altă unitate medicală. De cele mai multe ori o soluție se găsește în două – trei ore, notează Digi24.

foto: Ziarul de Iaşi

Medicii sunt nevoiţi să trieze pacienţii în funcţie de cât de gravă este starea acestora.

Citeşte şi: O nouă zi catastrofală pentru sistemul sanitar! Doar trei paturi libere pentru pacienții cu COVID

În Iași, în prezent sunt peste 700 de bolnavi cu COVID internați, iar mai multe jumătate dintre aceștia au nevoie de sursă de oxigen. 85 de pacienți sunt în stare gravă la ATI.

În aceste zile, la Iași au venit peste 18.000 de persoane, pentru a se închina la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, care a fost scoasă şi aşezată pe un baldachin special amenajat în Curtea mitropolitană.

Citeşte şi: Medicul care contestă organizarea pelerinajului de Sf. Parascheva în plină pandemie. „Acolo se va petrece catastrofa. Mai rău decât Lombardia”

Pentru că numărul de bolnavi de COVID-19 este în creştere de la o zi la alta, autorităţile din Iaşi sunt nevoie să ia măsuri pentru a suplimenta locurile din unităţile medicale.

Citeşte şi: Sistemul sanitar, în pericol dacă apare o variantă românească de COVID. Expert: „Ar fi un coşmar”

Spitalul mobil de la Leţcani se va redeschide marţi dimineaţă, „în condiţii de siguranţă pentru pacienţi şi pentru personal şi cu toate măsurile necesare acordării unei asistenţe sanitare de calitate”, a anunţat directorul DSP Iaşi, Vasile Cepoi, conform Ziarul de Iaşi.

Duminică va începe instruirea personalului pe care Ministerul Apărării Naţionale îl va detaşa aici, iar luni va fi adus şi un stocator de oxigen. Managementul va fi al Spitalului de Boli Infecţioase, în vreme ce echipa militară sprijină activitatea de asistenţă medicală de la complexul amplasat în Leţcani.

Citeşte şi: Spitalul modular de la Pipera va fi redeschis şi va primi pacienţi peste câteva zile. „Am fost să mă asigur că devine funcţional cât mai repede”