Medicul care contestă organizarea pelerinajului de Sf. Parascheva în plină pandemie. „Acolo se va petrece catastrofa. Mai rău decât Lombardia”

Pelerinajul la racla cu moaşte a sfintei Paracheva, organizat în plină pandemie, îi îngrozeşte pe medici. dr. Gabriel Diaconu, un cunoscut psihiatru care şi-a pierdut tatăl din cauza COVID-19, a avertizat că la Iaşi "se va petrece catastrofa", iar după manifestarea religioasă va fi "mai rău decât Lombardia", una dintre cele mai lovite regiuni italiene din cauza epidemiei de coronavirus.

09 oct. 2021, 16:15
Medicul care contestă organizarea pelerinajului de Sf. Parascheva în plină pandemie. „Acolo se va petrece catastrofa. Mai rău decât Lombardia”

Gabriel Diaconu este medicul care contestă organizarea pelerinajului de Sf. Parascheva în plină pandemie. Printr-un mesaj publicat pe pagina sa de socializare, psihiatrul a avertizat că Moldova e cea mai lovită de pandemia COVID, iar preoţii de aici au continuat să spună minciuni oamenilor despre noul coronavirus.

Medicul care contestă organizarea pelerinajului de Sf. Parascheva în plină pandemie. „În timp ce credincioşii pupă racla curăţată cu spirt, pe secţia de oncologie pediatrică de la Iaşi e focar de Covid”

„Izolare

Imaginea raclei Sf. Paraschiva, cu Moaştele făcătoare de minuni, dezinfectată “la fiecare 5 minute”, ar trebui să lămurească definitiv raportul de relevanţă între miracole, şi igienă:

Anume că igiena poate face miracole, dar lipsa ei nu.

Brâul Moldovei e printre cele mai lovite de pandemia de COVID. Este, în acelaşi timp, cel mai puţin vaccinat. Finalmente, religiozitatea oamenilor în zonă bate de departe educaţia formală, sau minima educaţie ştiinţifică.

Aici ar putea Biserica Ortodoxă să facă o diferenţă. Perversa eschivare a păstorilor de oameni, sau vehementa atitudine a altora, orbiţi de discurs şi medievalism, e o verigă în lanţul dezastrelor.

În timp ce credincioşii pupă racla curăţată cu spirt, pe secţia de oncologie pediatrică de la Iaşi e focar de Covid. Pe secţia de oncologie pediatrică sunt trataţi copii cu cancere, că sunt leucemii, limfoame, diverse blastoame ale copilăriei sau alte sindroame mielo-displazice. Şi prin boală, dar şi prin natura tratamentului specific, imunitatea lor e modificată. Slăbită”, a scris Gabriel Diaconu, pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Pelerinaj de Sfânta Parascheva, în plin scenariu roşu la Iaşi. De trei ori mai puţini credincioşi la racla cu moaşte, din cauza pandemiei

Medicul Gabriel Diaconu: „Nimeni, în afară de preoţii din moldovenime, n-a spus oamenilor minciuni despre COVID”

De-ar fi să fie un Dumnezeu, şi de-ar fi să asculte rugi, oare n-ar merita mai degrabă copiii necăjiţi decât pelerinii zdraveni, sănătoşi, la moaşte? Cum de nu le luminează mintea, nici lor direct dar nici prin preoţi?

Nimeni, în afară de preoţii din moldovenime, n-a spus oamenilor minciuni despre COVID. Care mai de care s-au întrecut în aberaţii. Unii continuă să facă asta după ce ei înşişi au trecut prin infecţie. Continuă să facă asta deşi alţi preoţi, unii de rang înalt, au murit de COVID.

Toată călugărimea, indiferent de opţiune, e ţinută captivă doctrinei religioase. Adică, ştergem racla cu spirt, dar le interzicem clericilor vaccinul, şi sfătuim oamenii să dea cu agheasmă, că medicina e vrăjitorie iar vaccinul experiment.

Toţi, dar absolut toţi participanţii la acest spectacol supra-realist sunt vaccinaţi de bolile copilăriei. Sfidează logica, dar confirmă psihologia grupurilor.

Până nu se vor schimba vânturile în zonă, acolo se va petrece catastrofa zilelor noastre. Mai rău decât Lombardia. Mai rău decât Manaus”, a menţionat Gabriel Diaconu.

În luna aprilie, psihiatrul Gabriel Diaconu a vorbit la Aleph News, despre moartea tatălui său. Tatăl medicul a fost unul dintre pacienții care se aflau la Matei Balș atunci când a izbucnit incendiul. Acesta a fost transportat la Babeș.

Citeşte şi: Cele trei boli pe care le poţi dezvolta după ce te-ai vaccinat împotriva COVID. Explicaţiile medicului Gabriel Diaconu