Coafezele și frizerii care își spală clienții de două ori vor fi drastic amendaţi

Primarul din Castenaso, oraș italian situat lângă Bologna, a anunțat că frizerii și coafezele nu își mai pot spăla clienții pe păr de două ori. Măsura a fost luată din cauza secetei din această regiune. Cei care încalcă regula riscă amenzi usturătoare.

29 iun. 2022, 12:57
Coafezele și frizerii care își spală clienții de două ori vor fi drastic amendaţi

Coafezele și frizerii care își spală clienții de două ori vor fi drastic amendaţi. Se întâmplă într-un oraş din Italia. Primarul din Castenaso, oraș situat lângă Bologna, a luat această decizie în contextul în care regiunea Emilia-Romagna este afectată puternic de secetă.

Orașul Castenaso are 16.000 de locuitori și zece saloane de coafură și frizerii. Potrivit edilului, mii de litri de apă sunt consumaţi zilnic prin dubla şamponare a clienților, măsură recomandată de angajații saloanelor.

Citeşte şi: Cât timp trebuie să rămână şamponul pe păr înainte de clătire: Regula 60/180 pentru efect maxim

În replică, coafezele şi frizerii spun că măsura este una ridicolă întrucât clătirea părului clienţilor depinde foarte mult de produsele care sunt folosite.

Până la noi ordine, sancţiunile rămân. Saloanele ale căror coafeze și frizeri nu vor respecta decizia riscă amenzi de până la 500 de euro.

Citeşte şi: Spălatul pe păr cu bere are o mulțime de beneficii. Iată ce ai de făcut ca să scapi complet de mătreață și de căderea părului