Cât timp trebuie să rămână şamponul pe păr înainte de clătire: Regula 60/180 pentru efect maxim

Ar trebui să fie spălat părul în fiecare zi sau este mai bine să o faceți cât mai rar posibil? Ar trebui să fie uscat cu foehnul sau ar trebui lăsat să se usuce natural?

17 apr. 2022, 21:21
Cât timp trebuie să rămână şamponul pe păr înainte de clătire: Regula 60/180 pentru efect maxim

Acestea și multe alte dileme afectează pe oricine nu se ocupă de părul lor într-un mod profesionist. Frizerii profesioniști au răspunsuri la toate, dar se pare că nu sunt armonizați, iar singurul răspuns universal este: totul depinde. Cu toate acestea, ei știu că timpul are un impact mare asupra rezultatului final, adică cât timp lăsăm produsele de îngrijire să acționeze asupra părului în sine. Când vine vorba de asta, ei recomandă o singură regulă – așa-numita 60/180, deoarece, după cum susțin ei, șamponul acționează astfel cel mai eficient.

Pentru o lungă perioadă de timp, regula a fost că este suficient să masați scurt scalpul şi să întinde șamponul pe toată lungimea firului de păr, apoi să clătiți, după care să lăsați balsamul să acționeze cât mai mult timp posibil. De fapt, este nevoie de ceva mai mult timp pentru ca șamponul să își dezvolte cu adevărat efectul optim. Acest lucru este valabil mai ales pentru acele tipuri de șampoane care au rolul de a reînnoi și hidrata părul.

Cât timp trebuie să rămână șamponul pe păr?

Șamponul ar trebui să funcționeze între unu și trei minute, adică 60 și 180 de secunde, spune frizerul profesionist Gabriel Lano. „Totuşi, cu cât părul este mai lung și mai deteriorat, cu atât șamponul ar trebui să lăsat să acţioneze mai mult„, spune el. Și exact așa funcționează regula 60/180: dacă ai părul vopsit, foarte lung, cu siguranță ar trebui să lași șamponul timp de trei minute. Numai aşa părul va fi spălat bine şi va putea absorbi nutrienţii din şampon. Dacă părul tău este ceva mai scurt şi nu îl expui la coafare frecventă, este suficient să laşi şamponul să acţioneze 60 de secunde.

Citeşte şi Secretele maşinii de spălat. Ce trebuie să ştii pentru a nu rămâne cu coşul plin de rufe murdare

Cum se aplică corect șamponul?

O șamponare adecvată este, de asemenea, importantă. Ar trebui să începeți întotdeauna de la scalp, apoi treceți încet și cu grijă degetele prin restul părului până la vârfuri. În acest fel îndepărtezi toate resturile de produse de coafat şi îi oferi părului tău îngrijirea de care are nevoie.

Un alt sfat de la un profesionist al părului este să masați în timp ce vă spălați părul. Dacă stimulezi scalpul prin masaj, pielea şi părul vor absorbi mai bine produsele de îngrijire , ceea ce în final are duce la un rezultat bun. Părul tău va rămâne curat mai mult timp, va rămâne proaspăt, puternic și sănătos.

Citeşte şi Pune zahăr în șampon înainte să îl folosești. Trucul pe care orice român trebuie să îl știe. Rezultatul este uimitor!