Coaja acestui fruct banal este un adevărat elixir pentru sănătate. Are numeroase vitamine și antioxidanți și protejează sistemul imunitar!

Fructele de kiwi au ajuns la mare căutare în zilele noastre. Servite simple sau ca decor pe diferite prăjituri, acestea au un gust răcoritor și oferă sațietate.

02 dec. 2021, 08:55
Coaja acestui fruct banal este un adevărat elixir pentru sănătate. Are numeroase vitamine și antioxidanți și protejează sistemul imunitar!

Coaja acestui fruct banal este un adevărat elixir pentru sănătate. Puțini știu însă că deși coaja nu are un aspect deloc comercial și este acoperită de perișori, consumată odată cu pulpa, poate face adevărate miracole pentru sănătate.

Coaja acestui fruct banal este un adevărat elixir pentru sănătate. Iată ce trebuie să știți

Învelișul se spală foarte bine cu apă călduță pentru a se scăpa de perișorii fin. La scurt timp, coaja e netedă și devine la aspect ca cea a prunelor sau piersicilor.

Devine mai ușor de consumat dacă fructul este mai copt. Trebuie să alegi un fruct mai mare ca dimensiune, fără pete pe coajă, cu o pulpă fermă, dar care se simte ușor moale atunci când îl apeși. Fructele mai mari sunt de obicei mai suculente.

Beneficiile pe care le oferă fructul de kiwi consumat cu tot cu coajă

Datele ultimelor studii arată că învelișul acestui fruct conține mult mai multe fibre decât pulpa și deține o concentrație mare de folați și antioxidanți. Astfel, cea mai mare concentrație de antioxidanți, de vitamina E și vitamina C se găsește de fapt în coajă, nu în pulpa fructului, așa că încearcă să o consumi cât mai des.

Numărul crescut de fibre vegetale ajută digestia și ajută la eliminarea mai rapidă a substanțelor de care organismul nu are nevoie. Acestea ar putea să scadă vertiginos  riscul de a suferi de diabet, de cancer și scade totodată concentrația de colesterol rău din sânge.

Citește și: Fructul care te ajută să slăbeşti, dacă îl consumi înainte de masă. Nutriţioniştii spun că reduce pofta de mâncare
Coaja împreună cu pulpa , ridică procentul de folațicu 30%, iar acești nutrienți speciali din fructe ajută la procesul de diviziune și dezvoltare a celulelor, ei fiind un sprijin important împotriva apariției tumorilor și cancerului.

Un nivel scăzut de folați sau de vitamina B este asociat cu o imunitate mai slabă, cu riscul crescut de cancer și cu apariția malformațiilor la bebeluși.

Totidată, concentrația de vitamina E crește cu 34%. Iar vitamina E este un puternic antioxidant care protejează celulele de radicalii liberi care accelerează procesele de îmbătrânire și degenerare.

Vitamina E, obținută pe cale naturală din legume și fructe, este un bun aliat împotriva cancerului.

Citește și: Fructul-minune care înlocuiește opt medicamente. Se găsește în orice supermarket și are beneficii extraordinare pentru organismul uman!