Coaja de portocală, medicament pentru multe boli

Portocala este fructul cel mai des mâncat în întreaga lume, mai ales în sezonul rece. Însă ceea ce mulți oameni nu știu este că portocala, mai exact coaja, conține multe substanțe nutritive esențiale pentru buna funcționare a organismului.

RomaniaTV.net
04 dec. 2017, 09:32
Coaja de portocală, medicament pentru multe boli

Avem obiceiul de a arunca coaja după ce desfacem portocala, dar a fost demonstrat că ea poate preveni mai multe probleme de sănătate, și anume:

Ține sub control colesterolul

Coaja de portocală conține fitochimicale și flavonoide – înseamnă că este un remediu natural pentru persoanele care nu reușesc să țină sub control colesterolul. Antioxidanții curăță arterele, prevenind depunerea grăsimilor pe peretele arterelor și închegarea vaselor de sânge. În același timp, coaja de portocală este benefică pentru sănătatea inimii – reduce riscul de hipertensiune și atac de cord.

Citeşte şi Beneficiile consumului de portocale. Sunt o adevărată sursă de sănătate

Combate arderile stomacale

Compușii activi prezenți în coaja de portocală au efecte alcaline, reducând nivelul de acid din stomac – acidul este cel care provoacă cele mai multe probleme de sănătate.

Previne bolile respiratorii

Coaja de portocală conține de 10 ori mai multă vitamina C decât sucul de portocale. Acesta este motivul pentru care coaja de portocală întărește sistemul imunitar. Pot fi prevenite afecțiuni ca: bronșită, răceală, gripă, astm, alergii ect.

Îmbunățește sănătatea orală

Coaja de portocale reîmprospătează respirația, ține sun control bacteriile și previne petele galbene de pe dinți. Uleiurile esențiale creează o barieră de protecție împotriva bacteriilor infecțiilor asociate acestora. În plus, coaja de portocale este recomandată persoanelor cu dinți sensibili.

Citeşte şi Şi tu arunci coaja de la lămâie? Iată motive să o păstrezi. Beneficii uimitoare

Stimulează pierderea în greutate

Acest fruct este scăzut în calorii și conține fibre. De asemenea, are proprietăți detoxificante care stimulează procesul de pierdere în greutate. Prin consumul unui ceai făcut din coajă de portocală este accelerat procesul de detoxificare a organismului, eliminând toate toxinele acumulate. În plus, oferă un sentiment de sațietate.

Are proprietăți antibacteriene

Pe lângă antioxidanți și fenoli, coaja de portocală are și proprietăți microbiene și antibacteriene. Atât fructul, cât și sucul luptă împotriva bacteriilor și agenților străini, inclusiv E.coli.

Coaja de lămâie vindecă durerile articulare. Află cum o poți folosi!