Coaliția a decis! Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 15 septembrie și 29 septembrie

Liderii Coaliției au decis, marți, data alegerilor prezidențiale din acest an. Surse politice afirmă că acestea ar urma să fie organizate pe 15 septembrie și 29 septembrie.

27 feb. 2024, 18:21
Coaliția a decis! Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 15 septembrie și 29 septembrie

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 15 septembrie și 29 septembrie. Astfel, pe data de 15 septembrie ar urma să aibă loc primul tur, iar pe 29 septembrie, al doilea tur.

Citește și Ministrul Finanţelor explică decizia de comasare a alegerilor: „Ne uităm la orice leu, orice tip de economie este binevenită”

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 15 septembrie și 29 septembrie

Potrivit acelorași surse, data alegerilor prezidențiale urmează să fie validată și de conducerea Partidului Național Liberal asta după ce liderii PSD au validat deja calendarul alegerilor prezidențiale devansate în luna septembrie.

Săptămâna trecută, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au vorbit și despre devansarea alegerilor prezidențiale din luna decembrie în luna septembrie.

Atunci, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că sunt trei variante: 1-15, 8-22 sau sfârșitul lunii.

Întrebat dacă în coaliţie s-a luat în calcul plecarea din funcţia de preşedinte a lui Iohannis înainte de încheierea mandatului atunci când s-a decis devansarea alegerilor prezidenţiale, Marcel Ciolacu a răspuns: „Nu există nicio paralelă între eventuala candidatură a domnului preşedinte Klaus Iohannis la funcţia de secretar general NATO şi faptul că alegerile pentru funcţia de preşedinte au fost stabilite în coaliţie a se desfăşura în luna septembrie. Luna decembrie este una dintre cele mai încărcate luni, este şi închiderea unui exerciţiu financiar şi este cea mai activă perioadă în Parlament, pentru că trebuie să vii cu cea mai importantă lege, legea bugetului de stat. Nu ne permitem ca anul viitor să intrăm şi să nu avem legea bugetului. Deja suntem la al treilea an consecutiv când am reuşit şi eu şi fostul premier Nicolae Ciucă să intrăm într-o logică normală. Rămân alegerile parlamentare care vor defini viitoarea conducere a Parlamentului României şi a Guvernului”.

Citește și EXCLUSIV | Victor Ponta, despre alegerile prezidențiale: „PSD – PNL vor avea un candidat comun care va câștiga. Eu l-aș vota pe Marcel Ciolacu. Și Nicolae Ciucă e ok”