EXCLUSIV | Victor Ponta, despre alegerile prezidențiale: „PSD – PNL vor avea un candidat comun care va câștiga. Eu l-aș vota pe Marcel Ciolacu. Și Nicolae Ciucă e ok”

Victor Ponta cere coaliției PSD - PNL să vină mai repede cu o variantă de candidat pentru alegerile prezidențiale și cele locale.

25 feb. 2024, 22:00
EXCLUSIV | Victor Ponta, despre alegerile prezidențiale: „PSD – PNL vor avea un candidat comun care va câștiga. Eu l-aș vota pe Marcel Ciolacu. Și Nicolae Ciucă e ok”

Întrebat ce crede că se va întâmpla la alegerile prezidențiale, Victor Ponta a spus că e aproape convins că PSD și PNL vor avea un candidat comun și că acesta va câștiga.

„Cu siguranță, la cum se arată azi lucrurile, PSD – PNL vor avea un candidat comun care va câștiga. Dacă îl vor susține pe Marcel Ciolacu, m-aș bucura, eu l-aș vota. Dacă vor decide să-l susțină pe Nicolae Ciucă, ok, bun și Ciucă. Dacă decid pe altcineva, aș vrea să știu și eu pe cine. La fel ca la Primărie, o cunosc pe Gabriela Firea, îl cunosc pe Sebastian Burduja, îi știu. Dar dacă vin cu altcineva… nu uitați că domnul Klaus Iohannis era cunoscut la Sibiu că e primar. Nu știa nimeni cine e Klaus Iohannis. S-au înghesuit să-l voteze că neamțul e muncitor. Leneș mai mare n-am mai avut în România”, a declarat Ponta la România TV.

Citește și Pensii 2024. Artificiul din noua lege care se scade venitul seniorilor. Cine sunt românii care pierd bani la indexare

Când vine vorba de Primăria Capitalei, Victor Ponta își pune speranța în Sebastian Burduja, pe care îl vede capabil să facă o schimbare și să facă lucrurile să se miște în direcția potrivită.

„Chiar aș vrea să știu cine candidează din partea PSD – PNL. Mai e foarte puțin timp, chiar aș vrea să știu cine candidează. Sper să scăpăm de Nicușor Dan. Important e să vină cineva cu o viziune despre București. Bucureștiul are trei miliarde de euro buget. Cine e cel care poate să discute cu cei șase primari de sector? București e un oraș murdar, aglomerat și subdezvoltat. Să pună un candidat bun și nici nu mă interesează cine l-a adus.

Burduja e un tip cu care, mi s-a întâmplat foarte rar, l-am văzut în străinătate și m-am simțit bine că e român. Vorbea engleză foarte bine, era îmbrăcat foarte bine, nu spunea prostii, spunea lucruri care aveau legătură. Mi-aș dori, dacă tot au toată puterea, hai, mă, aduceți asemenea oameni, care au făcut o școală, care vor să facă niște lucruri”, a mai spus fostul premier.

Citește și Șeful CJ Timiș schiază prin Austria, adjunctul lui e la cumpărături în Dubai, iar în tot acest timp primarii și viceprimarii PNL trec în tabăra PSD