Coaliţia de guvernare a stabilit măsurile economice de ajutorare a populaţiei în perioada de criză. Ce categorii de români vor primi bani în plus de la Guvern

Odată scăpaţi de opoziţia lui Florin Cîţu, care a demisionat din funcţia de preşedinte al PNL, şefii coaliției de guvernare au agreat, marți, de principiu, măsurile economice pe care Executivul ar urma să le introducă în acest an pentru a ajuta populația să reziste în fața scumpirilor, spun surse din coaliție.

05 apr. 2022, 18:44
Coaliţia de guvernare a stabilit măsurile economice de ajutorare a populaţiei în perioada de criză. Ce categorii de români vor primi bani în plus de la Guvern

Mai multe categorii de români vulnerabili în faţa valului de scumpiri vor primi din partea guvernului bonusuri financiare care să-i ajute să treacă de această perioadă dificilă, acestea urmând a fi încasate cel puţin până la sfârşitul anului 2022.

Surse politice citate de Stiripesurse au dezvăluit care sunt principalele măsuri economice care urmează a fi aprobate în cel mai scurt timp de Guvern.

– Elevii vor primi lunar vouchere în valoare de 30 de euro, până la sfârșitul anului, cu excepția lunilor de vacanță.

– Familiile cu cel puțin doi copii, cele cu venit net de până la 650 de lei și familiile monoparentale vor primi din două în două luni câte un voucher de 50 de euro.

– Pensionarii cu venituri de până la 1.50o de lei și persoanele cu handicap vor primi din două în două luni câte un voucher de 50 de euro.

Citeşte şi: Vești bune pentru români! Pot primi tichete în valoare și de 350 de lei pentru aceste activități!

– Valoarea tichetelor de masă va fi majorată la 30 de lei.

– Salariul minim va crește cu 200 de lei, această creștere urmând să fie scutită de taxe.

– Norma de hrană pentru bolnavii din spitale va crește la 22 de lei/zi.

Anunțurile oficiale vor fi făcute săptămâna trecută, când va fi prezentat și întregul pachet de sprijin de populație. Formula agreată marți în coaliție ar putea suferi modificări, potrivit sursei citate.

Impactul total al măsurilor ar urma să fie de 17,5 miliarde de lei, din care 7,5 miliarde lei vor proveni din fonduri europene.

Citeşte şi: Lovitură pentru milioane de români. Cresc iar creditele. BNR a decis majorarea ratei dobânzii de politică monetară la 3% de la 2,5%