Vești bune pentru români! Pot primi tichete în valoare și de 350 de lei pentru aceste activități!

Ministerul Finanțelor vine cu vești bune pentru români. Instituția a anunțat creșterea valorii tichetelor culturale ce pot fi acordate salariaților, începând cu smestrul I al anului 2022.

05 apr. 2022, 12:56
Vești bune pentru români! Pot primi tichete în valoare și de 350 de lei pentru aceste activități!

Pot primi tichete în valoare și de 350 de lei pentru aceste activități! Majorarea valorii bonurilor culturale acordate lunar sau ocazional s-a realizat prin Ordinul MF 270/2022, care a apărut azi în Monitorul Oficial și care se aplică deja.

Vești bune pentru români! Pot primi tichete în valoare și de 350 de lei pentru aceste activități!

Astfel, valoarea tichetelor culturale acordate lunar crește cu 10 lei, ajungând la 170 de lei, iar cea a tichetelor culturale acordate ocazional crește cu 20 de lei, ajungând la 350 de lei. Biletele culturale se pot acorda angajaților, lunar sau ocazional, pentru achitarea contravalorii bunurilor şi serviciilor culturale, cum ar fi abonamente și bilete la spectacole, concerte, muzee, precum și cărți, albume muzicale și altele. Valoarea nominală a unui tichet cultural este de 10 lei sau multiplu de 10, dar nu mai mare de 50 lei.

Tichetele culturale sunt bilete de valoare acordate angajaţilor, lunar sau ocazional, pentru achitarea contravalorii de bunuri şi servicii culturale.

Bunurile şi serviciile culturale pot fi: abonamente sau bilete la spectacole, concerte, proiecţii cinematografice, muzee, festivaluri, târguri şi expoziţii, permanente sau itinerante, parcuri tematice, inclusiv cele destinate copiilor; cărţi, manuale şcolare, albume muzicale, filme, în orice format.

Citește și: Vouchere de 100 de lei pentru românii vaccinați împotriva COVID. Toți românii trebuie să știe acest detaliu. Ce se întâmplă cu tichetele sociale începând din 2022
Fiecare tichet cultural pe suport hârtie este valabil numai dacă are înscris numărul sub care a fost înseriat de către unitatea emitentă şi cuprinde cel puţin următoarele menţiuni:

-numele şi adresa emitentului;

-valoarea nominală a tichetului;

-perioada de valabilitate a utilizării tichetului;

-spaţiu pentru înscrierea numelui, prenumelui, codului numeric personal ale salariatului care este în drept să utilizeze tichetul;

-interdicţia de a fi utilizat pentru achiziţionarea de alte bunuri/servicii decât cele prevăzute la art. 21 alin. (2);

-spaţiu destinat înscrierii datei şi aplicării ştampilei evenimentului cultural la care tichetul a fost utilizat sau a unităţii la care a fost achiziţionat produsul, potrivit art. 21 alin. (2).

Citește și: Tichete sociale pentru elevi. Senatul vine cu schimbări pentru această categorie de școlari. Cine sunt beneficarii și ce se întâmplă cu bonurile valorice!