"Coaliţia pentru educaţie" cere eliminarea mediţiilor private

Publicat: Marţi, 25 August 2015 17:02 // Actualizat: Marţi, 25 August 2015 17:02 // Sursa: romaniatv.net

Federația "Coaliția pentru Educație" cere ca majorarea salariilor profesorilor să fie însoțită de măsuri care să conducă la dezvoltarea profesională a cadrelor didactice și la creșterea calității educației.

"Majorarea salariilor riscă să nu producă rezultate în sistem, dacă nu este corelată cu un curriculum adecvat, cu un program coerent de formare continuă și evaluare pentru profesori, care să-i ajute să se adapteze cerințelor actuale“, se arată într-un comunicat oficial.

Cu cât se vor MAJORA salariile în educaţie. Ministrul Câmpeanu invocă legea salarizării şi Codul Fiscal

"Este de așteptat ca guvernul și sindicatele să-și asume angajamente clare legate de rezultate concrete, cum ar fi eliminarea industriei meditațiilor private și reducerea semnificativă a analfabetismului funcțional. Potrivit studiilor PISA, aproximativ 40% dintre adolescenţi sunt analfabeţi funcțional, ceea ce plasează România în coada Europei“, se mai arată în comunicat.

Comunicatul a fost dat publicităţii în contextul negocierilor dintre guvern și sindicate pentru majorarea salariilor profesorilor.

Coaliţia pentru Educaţie este o federaţie lansată în iunie 2015 de ONG-uri din domeniu, „care îşi propune să coaguleze energii şi resurse pentru a împlini o viziune curajoasă despre învăţare în România“, se menţionează în comunicat.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8286
RON
05 Apr
noapte 6 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H