COALŢIA SE ZGUDUIE. Udrea se leapădă de UNPR, Onţanu are propuneri de la USL

Secretarul General al UNPR, Neculai Onţanu, a declarat la România TV că dacă PDL decide să nu încheie alianţa pentru alegerile locale la Bucureşti, este problema lor. Alianţa, în opinia lui Onţanu, ar fi fost validă în condiţiile în care PDL ar fi acceptat revenirea salariilor din administraţie şi taxarea averilor foarte mari. De asemenea, liderul progresist a precizat că a fost sunat de două persoane importante din PSD pentru a-i propune o alianţă.

RomaniaTV.net
31 mart. 2012, 11:01
COALŢIA SE ZGUDUIE. Udrea se leapădă de UNPR, Onţanu are propuneri de la USL

„Această rupere este hotărârea pe care o va lua, probabil, PDL-ul, la cald, în fugă, este problema lor. Însă trebuie să spunem clar că sunt anumite dificultăţi pe care le-am discutat cu PDL. Şi am cerut, în repetate rânduri, să se revină la salriile din administraţie la cele avute înainte de amputarea acestora cu 25%. În acelaşi timp, am cerut ca să se introducă în legea impozitării averilor foarte mari care poate să aducă bani pentru pensii şi salarii şi să aprobe în Parlament. Nu s-a dorit acest lucru, mai mult, lideri importanţi ai PDL, în mod public, au spus că nu sunt de acord cu aprobarea unei asemenea legi a taxării unor averi foarte mari”, a declarat primarul sectroului 2 al Capitalei, Neculai Onţanu, în direct la România TV.

Acesta a precizat că, desigur, acestea sunt nişte dificultăţi foarte mari, deoarece UNPR-ul, ideologic, este un partid de centru-stânga, în vreme ce PDL-ul este un partid de dreapta. „Deşi am atenţionat în repetate rânduri, PDL-ul a luat diverse măsuri care au dus la sărăcirea populaţiei fără să ia anumite măsuri compensatorii pentru persoane cu pensii şi salarii foarte mici”, a mai spus Onţanu.

Toate aceste lucruri, în opini lui Onţanu, nu pot fi trecute cu vederea. „Dacă am reduce totul la câţi consilieri să fie de la un partid, câţi de la altul, chiar am duce aceste alegeri în derizoriu. Plus că, de la oră la oră, PDL-ul îşi schimbă poziţionarea legat de ceea ce priveşte proiectul pentru Bucureşti. N-aş vrea să discut mai mult despre acest lucru. Sunt bâlbâieli şi indecizie inclusiv legat de readucerea salariilor bugetare. Ştiu că a fost o şedinţă astă-noapte la PDL. Vom vedea, nu vrem să fim remorca niciunui partid. La Bucureşti, UNPR este foarte bine organizat, a fost o discuţie cu PDL, nu va merge, nu va merge, nu-i niciun fel de problemă”, a mai spus Onţanu.

Primarul sectorului 2, şi candidatul UNPR în alegerile locale, a mai spus că UNPR este foarte bine organizat la Bucureşti şi poate să participe singur în alegeri fără niciun fel de problemă.

„Nu avem discuţii cu privire la ieşirea de la guvernare. Dacă nu se aprobă aceste două legi, partidul va lua o hotărâre. Ieri m-au contactat două persoane importante din PSD pe care le respect foarte mult, nu este vorba despre Victor Ponta. Eu din PSD nu am plecat, domnul Geoană a spus că nu are nevoie de mine. Am construit un partid de la zero, care în Bucureşti are o anumită forţă. Răspusnul meu a fost că nu este posbil. Ideologic, apropierea cea mai mare este cu PSD, normală şi firească. Eu candidez la sectorul 2 din partea UNPR”, a conchis Onţanu.