Coca-Cola nu mai e ce-a fost. Cel mai mare producător de băuturi răcoritoare trece prin momente grele

Coca-Cola Co, cel mai mare producător mondial de băuturi răcoritoare, a raportat în trimestrul doi din 2014 vânzări sub estimările analiştilor, pe fondul cererii reduse pentru sucuri şi Diet Coke în America de Nord, transmit Bloomberg şi Reuters.

22 iul. 2014, 16:29
Coca-Cola nu mai e ce-a fost. Cel mai mare producător de băuturi răcoritoare trece prin momente grele

Veniturile grupului american au scăzut cu 1,4%, la 12,6 miliarde de dolari, în perioada aprilie-iunie 2014, în timp ce analiştii se aşteptau la 12,8 miliarde de dolari.

Vânzările globale de băuturi răcoritoare au scăzut cu 1% în trimestrul doi din 2014, după ce compania a majorat preţurile în America de Nord pentru a compensa costurile mai mari ale ingredientelor.

Acţiunile Coca-Cola au scăzut cu 2%, la 41,55 dolari, în predeschiderea şedinţei de tranzacţionare a Bursei de la New York.

Citeşte şi Coca-Cola HBC se va delista de la bursa din New York

Profitul net a scăzut cu 3% în trimestrul doi din 2014, la 2,6 miliarde de dolari, sau 0,58 dolari pe acţiune, de la 2,68 miliarde de dolari, sau 0,59 dolari pe acţiune, în perioada similară din 2013.

Citeşte şi Un tânăr s-a aruncat într-un bazin cu Cola, îmbrăcat într-un costum de Mentos. Uite ce s-a întâmplat VIDEO

Deşi atât Coca – Cola cât şi rivalul PepsiCo vând o gamă largă de băuturi, ambele companii suferă de pe urma scăderii vânzărilor de băuturi carbogazoase pe piaţa din America de Nord, cea mai importantă piaţă pentru producătorii de băuturi răcoritoare.