Cocaină şi canabis într-o maşină cu numere de Vatican, interceptată în Franţa

O maşină cu plăcuţe de corp diplomatic al Vaticanului, transportând patru kilograme de cocaină şi circa 200 de grame de canabis, a fost interceptată la un control rutier în apropiere de Chambéry, în Alpii francezi, a relevat marţi o sursă judiciară citată de AFP.

16 sept. 2014, 12:28
Cocaină şi canabis într-o maşină cu numere de Vatican, interceptată în Franţa

Poliţia franceză a descoperit cocaină şi canabis într-o maşină cu numere de Vatican.

Cei doi pasageri ai autoturismului, doi italieni în vârstă de 30 şi 41 de ani, au fost reţinuţi şi plasaţi sub supraveghere. Ei vor fi prezentaţi joi unui magistrat pentru a li se întocmi dosar judiciar pentru trafic de droguri. Cei doi italieni nu aveau paşaport diplomatic astfel încât în acest stadiu nimic nu poate permite punerea în cauză a Vaticanului, a subliniat sursa.

Duminică dimineaţa, cu ocazia unui control rutier la intrarea în Chambéry, o maşină Ford purtând plăcuţe diplomatice de Vatican a atras atenţia vameşilor. Ei au găsit în bagajele pasagerilor 4 kg de cocaină şi 200 gr de canabis.

Potrivit unor surse, maşina aparţine cardinalului argentinian Jorge Maria Mejia, în vârstă de 91 de ani, bibliotecar emerit al Sfântului Scaun. Postul de radio RTL a informat că asistentul acestuia ar fi încredinţat maşina celor doi italieni pentru a-i face o revizie.

Indivizii ar fi profitat de ocazie pentru a face un drum până în Spania şi a cumpăra droguri, crezând că nimeni nu-i va opri având numere ale corpului diplomatic. Un scenariu care încă nu a fost stabilit, notează sursa judiciară.