Cocktail cu CARNE DE BALENĂ! Poliţia a percheziţionat barul după ce a aflat

În urma unor plângeri primite de la mai mulţi consumatori, un bar din Anglia a fost percheziţionat de poliţişti. Barul de lux vindea un cocktail ce conţinea printre altele, carne de balenă, carne interzisă în Europa.

RomaniaTV.net
10 dec. 2012, 09:45

Potrivit The Sun, barul de lux „NightJar”, avea în meniul său un cocktail intitulat „Moby Dick”. Barmanii localului serveau un cocktail care avea în compoziţie carne de balenă. Consumul şi vânzarea acesteia sunt interzise în Europa.

Poliţiştii au percheziţionat săptămâna trecută barul situat în estul Londrei unde au găsit interzisul cocktail. Barul nu se temea să îl vândă, acesta fiind prezent şi în meniu. Băutura se numea Moby Dick, după deja celebra carte şi avea în compoziţie whiskey Laphroaig, lichior Drambuie, bere, bitter de lămâie şi “infuzie de piele de balenă”.  Meniul avea forma unui pachet de cărţi, Moby Dick fiind trei de inimă neagră.

Poliţiştii au prelevat mostre din ingredientul interzis pentru analize, iar barul a primit o amendă pentru consumul ilegal de carne de balenă.

Singurele persoane din lume care au voie să consume această carne sunt locuitorii Groenlandei, fiind considerată hrana lor tradiţională. Chiar şi acestora li se permite doar o anumită cantitate pe an.

În acelaşi timp cu raidul din Anglia în Danemarca a fost închis un restaurant care servea acelaşi tip de carne interzisă. Restaurantul care trebuia să servească această mâncare doar inuiţilor ce locuiesc în Danemarca, au făcut “greşeala” de a o vinde unor membrii ai unei organizaţii ce militeză pentru salvarea delfinilor şi balenelor.

Pentru a beneficia de carnea de balenă inuiţii trebuie să dovedească că sunt din Groenlanda. Ei trebuie să se înscrie pe liste special şi nu au voie să cumpere mai mult de 5 kilograme pe an.