Cod galben de ceaţă în mai multe judeţe, vizibilitate redusă pe A1 şi A3. CEAŢĂ şi în Bucureşti UPDATE

Mai multe judeţe din ţară se află, vineri dimineaţă, sub cod galben de ceaţă, vizibilitatea fiind sub 50 de metri pe autostrăzile A1 Bucureşti - Piteşti şi A3 Bucureşti - Ploieşti.

27 ian. 2017, 05:29
Cod galben de ceaţă în mai multe judeţe, vizibilitate redusă pe A1 şi A3. CEAŢĂ şi în Bucureşti UPDATE

Circulația rutieră pe numeroase drumuri importante se desfășoară în condiții de ceață densă. Fenomenul este prezent pe autostrăzile A1 București – Pitești (vizibilitate redusă, pe alocuri, sub 50 de metri pe tronsonul kilometric 44 – 64), A3 București – Ploiești (vizibilitate redusă, pe alocuri, sub 50 de metri pe tronsonul kilometric 14 – 26), în Capitală și pe mai multe artere din județe precum Giurgiu, Olt, Dolj, Mehedinți sau Bihor.

Pentru a nu fi implicați în evenimente nedorite pe drumurile publice, conducătorilor auto le este recomandat să ruleze cu viteză adaptată, să mărească distanţa în mers, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să folosească luminile de întâlnire (dacă este cazul, şi pe cele de ceaţă).

COD GALBEN. Între 11:15 și 14:00, în Hunedoara ( Deva, Simeria, Hărău, Rapoltu Mare, Șoimuș, Turdaș) se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m. Fenomene asociate: depunere de chiciură.

COD GALBEN. Între 11:00 şi 14:00, în Gorj ( zona de campie) şi Olt (tot judetul) se va semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m izolat sub 50 m. Fenomene asociate: depuneri de chiciură.

Vezi si: Cea mai scăzută temperatură din ţară, joi noapte: Minus 27 de grade Celsius la Miercurea Ciuc