COD GALBEN de CEAŢĂ în mai multe zone din ţară, inclusiv pe A1, A2 şi A3 UPDATE

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, mai multe atenţionări COD GALBEN de ceaţă valabile în mai multe zone din ţară.

16 dec. 2014, 04:08
COD GALBEN de CEAŢĂ în mai multe zone din ţară, inclusiv pe A1, A2 şi A3 UPDATE

COD GALBEN: Intre orele 23:00 si 05:00, local în județele Botoșani, Suceava și pe spații relativ extinse în județele Neamţ, Bacău, Vrancea, Galați, Vaslui, inclusiv drumurile naționale și europene aferente se vor semnala ceață, care determină scăderea vizibilității, local sub 200 m și izolat sub 50 m; pe arii restrânse depuneri de chiciură.

Intre orele 23:00 si 02:00, local în judeţul Dolj, inclusiv drumurile naţionale şi europene aferente se vor semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m.

Intre orele 20:00 si 02:00, local în judeţele Alba şi Harghita, inclusiv drumurile naţionale şi europene se vor semnala ceaţă asociată izolat cu depunere de chiciură care determină scăderea vizibilităţii local sub 200 metri şi izolat sub 50 metri.

Intre orele 20:00 si 02:00municipiul Bucureşti, local în judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău şi în sudul judeţelor Prahova, Dâmboviţa, precum şi pe A1, A2, A3, drumurile naţionale şi europene aferente se vor semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m şi izolat sub 50 m.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că nu sunt anunţate autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia oprită din cauza vremii sau a unor evenimente rutiere, însă atrage atenţia conducătorilor auto să manifeste prudenţă sporită la volan deoarece, în mai multe judeţe din ţară, se circulă în condiţii de ceaţă.

Pe drumurile naţionale şi europene aferente judeţelor Cluj, Harghita şi Prahova traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, iar în judeţul Cluj, pe autostrada A3, vizibilitatea este scăzută sub 100 de metri şi pe alocuri, sub 50 de metri. Acelaşi fenomen se semnalează şi în judeţele Alba, Sălaj şi Buzău – pe DN2(E85), vizibilitatea fiind între 100 şi 200 de metri, iar pe anumite porţiuni, sub 50 de metri.

Şi în judeţul Ilfov, pe drumurile naţionale şi europene aferente, traficul rutier se desfăşoară îngreunat din cauza ceţii dense care a scăzut vizibilitatea sub 100 de metri şi, pe alocuri, sub 50 de metri.

In judeţul Mureş, vizibilitatea pe DN15(E60) , pe raza localităţilor Luduş şiIernut, este sub 50 de metri.

PROGNOZA METEO. MARŢI, iarna se arata foarte generoasa. Va fi mai cald decat in mod obisnuit pentru aceasa data in cea mai mare parte a tarii, mai cu seama in regiunile intracarpatice, la deal si la munte. Soarele imparte cerul cu norii dar este foarte generos la deal si la munte in timp ce la in zonele joase norii josi si ceata persista pe alocuri pana spre amiaza si izolat poate sa cada burnita cu depunere de polei. Seara insa norii se inmultesc incepand din sud-vest insa doar pe arii restranse ploua in Banat si in Crisana. Vantul sufla ceva mai tare in sudul Banatului, pe litoral si la munte iar maximele se vor situa intre 1..2 grade in zonele cu ceata persistenta si 14 grade in dealurile de vest.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea ramane inchisa in continuare in Capitala, mai ales in prima parte a zilei, cu nori josi si ceata. Drept umare mercurul din termometre abia trece de pragul de inghet cu aproximativ 2 grade.

Citeşte şi PROGNOZA METEO PE TREI ZILE