COD GALBEN de ceaţă în trei judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă dimineaţă, cod galben de ceaţă pentru mai multe judeţe din ţară, precum şi o atenţionare de polei.

RomaniaTV.net
18 feb. 2017, 06:12
COD GALBEN de ceaţă în trei judeţe

COD GALBEN. Până la ora 14:00, în judeţele Bihor, Arad (zona de campie) şi Caraş-Severin (zona de campie) se vor semnala ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m şi, izolat, depunere de chiciură și polei.

Traficul rutier s-a desfăşurat, sâmbătă dimineaţă, în condiţii de ceaţă pe mai multe drumuri din ţară, vizibilitate scăzând sub 100 de metri, iar în unele zone chiar sub 50 de metri pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, pe mai multe drumuri naţionale traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă.

Pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, între kilometrii 46 şi 78, pe raza judeţelor Dâmboviţa şi Giurgiu, vizibilitatea scade sub 100 de metri, în unele zone chiar sub 50 de metri.

În judeţul Olt, vizibilitatea este sub 50 de metri pe DN65 Slatina – Pădurea Sarului şi pe DN64 Găneasa – Grădinari.

În condiţii similare se circulă şi în judeţul Gorj, pe DN66 Vârţ – Turceni, dar şi judeţul Vâlcea, pe DN64, DN67 şi pe DN7, exceptând Valea Oltului.

În plus, carosabilul este umed, temperaturile sunt scăzute şi există risc de formare a poleiului.

Până la ora 8.00, au fost sub cod galben de ceaţă şi judeţele Teleorman, Giurgiu, Bihor, Timiş, Arad, Olt şi Dolj.

Potrivit meteorologilor, în aceste zone vizibilitatea este local sub 200 de metri, iar izolat sub 50 de metri. Totodată, în unele zone vor fi depuneri de chiciură şi condiţii de polei.

Judeţele Vrancea, Galaţi, Bacău, Vaslui şi Neamţ au fost sub cod galben de polei până la ora 9.00.