Cod galben de ceaţă şi polei în mai multe judeţe din ţară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi dimineaţă, un cod galben de ceaţă şi polei pentru mai multe judeţe din ţară.

02 feb. 2017, 04:07
Cod galben de ceaţă şi polei în mai multe judeţe din ţară

COD GALBEN. Valabil de la : 02-02-2017 ora 9:00 până la : 02-02-2017 ora 13:00

In zona : Judeţul Vrancea: Zona de campie;
Judeţul Bacău: Zona de campie;
Vaslui: Tot judetul;
Galaţi: Tot judetul;
Judeţul Neamţ: Zona de campie;

Se vor semnala : ceata care determina scaderea vizibilitatii local sub 200 m , izolat sub 50 m
Fenomene asociate : chiciura si conditii de polei

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în jurul orei 8:15, pe autostrada A1, pe sensul de mers Bucureşti – Piteşti, la kilometrul 13, circulaţia a fost reluată în condiţii normale. Banda a doua a fost blocată din cauza unei tamponări în care au fost implicate trei autoturisme.

Pe autostrada A2, pe tronsonul Drajna – Cernavodă, ceaţa reduce vizibilitatea sub 50 de metri. Fenomenul mai este prezent pe DN2(E85), în judeţele Vrancea şi Neamţ, dar şi în Brăila, pe DN2B.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în jurul orei 6:45, nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza vreunui eveniment rutier.

Pe autostrada A2, pe tronsonul Drajna – Cernavodă, ceaţa reduce vizibilitatea sub 50 de metri. Fenomenul mai este prezent pe DN2(E85), în judeţele Vrancea şi Neamţ.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să ruleze cu viteză adaptată, să mărească distanţa în mers, să nu bruscheze comenzile şi să utilizeze corespunzător luminile (de întâlnire, respectiv de ceaţă).