Cod GALBEN de ceaţă în România. Vizibilitatea redusă sub 200 de metri

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni dimineaţă, o avertizare nowcasting de cod galben de ceaţă pentru un judeţ din România. Se circulă în condiţii de ceaţă pe mai multe drumuri.

RomaniaTV.net
09 mart. 2020, 07:01
Cod GALBEN de ceaţă în România. Vizibilitatea redusă sub 200 de metri

COD GALBEN, valabil de la ora 11:00 până la ora 13:00

In zona : Județul Constanta, zona continentală

Se vor semnala : ceaţă care determină vizibilitate scăzută local sub 200 m

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, pe autostrada A2 București – Constanța, pe tronsonul cuprins între kilometrii 193 (Medgidia) și 212 (Constanța), ceața densă a redus  vizibilitate sub 100 de metri. De asemenea, se circulă în condiții de ceață densă, vizibilitatea fiind sub 100 de metri, și pe întregul tronson al autostrăzii A4 Ovidiu-Agigea.

Pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice:

– nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!

– în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!