Cod GALBEN de ceață. Județele afectate

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări nowcasting de cod GALBEN de ceață în mai multe județe din România. Vizibilitatea scade local sub 50 de metri.

18 nov. 2020, 08:18
Cod GALBEN de ceață. Județele afectate

Cod GALBEN de ceață, valabil de la ora 11:00 până la ora 14:00

Județul Botoşani;

Se vor semnala : local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m.

Citește și: Prognoza meteo 18 noiembrie. Vreme rece şi ploi în următoarele zile

 

Prognoza meteo. Vreme rece şi ploi în următoarele zile

Vremea se menţine rece în următoarele zile, când va şi ploua în mare parte din ţară. Noaptea şi dimineaţa va fi ceaţă. La munte vor cădea precipitaţii mixte, anunţă meteorologii. Temperaturi în scădere şi în Capitală. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua temporar.

Prognoza meteo JOI. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar mai accentuate ziua în sudul țării, iar noaptea în vest și nord, unde izolat vor fi ploi slabe sau burniță. În Carpații Meridionali, trecător, vor mai fi precipitații slabe, mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane și, local și temporar, în Banat, Moldova și Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5…6 grade în depresiuni și 12…13 grade în vest, iar cele minime se vor situa, în general, între -4 şi 5 grade. Mai ales dimineața și noaptea, local, în zonele joase de relief, se va semnala ceață.

București. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general moderat ziua, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de 1…3 grade. Dimineața și, posibil, noaptea, se va semnala ceață.

 

Prognoza meteo VINERI. În vestul, nordul și centrul țării, vremea se va răci, cerul va avea înnorări tot mai accentuate și, temporar, se vor semnala precipitații, la început sub formă de ploaie, iar spre seară și noaptea şi lapoviţă sau ninsoare. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros și doar pe arii restrânse vor fi ploi slabe și, izolat, la deal, posibil lapoviță noaptea. La munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă și, local, în regiunile estice şi vestice. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 5 și 10 grade, cu cele mai ridicate valori în sud, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 5 grade. Pe alocuri, mai ales în sud, iar dimineața și în est și centru, se va semnala ceață.

București. Cerul va fi temporar noros, favorabil trecător ploii slabe, noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade. Dimineața, vor fi condiții de ceață.