COD GALBEN de CEAŢĂ pentru 11 judeţe. Se circulă în CONDIŢII DE IARNĂ. DRUMURI NAŢIONALE acoperite cu zăpadă

Este ceaţă sâmbătă dimineaţa, în zonele joase, mai ales în Moldova şi Oltenia, regiuni în care pentru mai multe judeţe s-au emis avertizari cod galben de ceaţă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 6 şi 10 grade.

21 dec. 2013, 06:08
COD GALBEN de CEAŢĂ pentru 11 judeţe. Se circulă în CONDIŢII DE IARNĂ. DRUMURI NAŢIONALE acoperite cu zăpadă

Administratia Natională de Meteorologie a emis cod galben de ceaţă pentru mai multe zone din ţară.

Între orele 09:00 si 12:00, pe spații relativ extinse în județele Vaslui, Vrancea și Galați, inclusiv drumurile naționale și europene se vor semnala ceață ce determina vizibilitate redusă sub 200 m, izolat sub 50 m, asociată cu depunere de chiciură.

Între orele 08:50 şi 11:50, local în Dobrogea ( inclusiv autostrada A2) se vor semnala ceață care determină vizibilitate redusă, sub 200 m şi izolat sub 50 m, local depunere de chiciură şi gheaţă pe sol.

SOLSTIŢIUL DE IARNĂ 2013: PRIMA ZI DE IARNĂ astronomică, este cea mai lungă noapte din an

In prima zi de weekend, soarele lumineaza si incalzeste turistii care au ales zonele de deal si de munte, pe cand, in zonele joase de relief, in special din vest şi centru, isi fac aparitia cateva burnite si fulguieli, iar pe suprafete mici, se poate forma polei. Pe crestele montane inalte, vantul sufla ceva mai tare.

Temperaturile maxime vor pleca de la minus 6 grade in estul Transilvaniei si vor ajunge pana la 10 grade in Oltenia. Sunt nori pe cer si avem si ceata in Bucuresti, dar spre amiza, asteptam si cateva raze de soare, pe cand, termometrele vor arata 5 grade.

Vezi: PROGNOZA METEO pe trei zile: Meteorologii anunţă vreme caldă în preajma Crăciunului

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că sâmbătă dimineaţa nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza vremii sau a unor evenimente rutiere, nici probleme semnificative de fluenţă a traficului auto.

Totuşi, se semnalează că pe unele drumuri naţionale se circulă în condiţii de iarnă. Un strat subţire de zăpadă există pe artere rutiere precum DN7A Vidra (judeţul Vâlcea) – Groapa Seacă (judeţul Hunedoara), DN67C Novaci – Rânca (judeţul Gorj), DN13E Zagon – Barcani (judeţul Covasna) sau DN18, în zona oraşului maramureşean Borşa.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite pe drumurile publice, conducătorii auto sunt sfătuiţi să dapteze viteza la condiţiile de drum, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte, să efectueze manevrele de depăşire doar după o asigurare temeinică şi să utilizeze ziua luminile de întâlnire pe toate categoriile de drumuri.

Secţiile regionale de poliţie transporturi nu au semnalat probleme referitoare la traficul feroviar şi nici aeroporturi sau porturi maritime ori fluviale închise.