Cod galben de CEAŢĂ pentru şapte judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis cod galben de ceaţă pentru şapte judeţe.

27 dec. 2013, 06:14
Cod galben de CEAŢĂ pentru şapte judeţe

Între orele 09:00 si 12:00, local în judeţul Olt, inclusiv municipiul Caracal, se va semnala ceaţă care determină reducerea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m.

Între orele 08:00 si 12:00, în județele Bacău, Vrancea, Vaslui, Galați și local în județele Neamț și Iași, inclusiv drumurile naționale și europene, se va semnala ceață, vizibilitate redusă sub 200 m, izolat 50 m.

De asemenea, ANM a emis şi un COD GALBEN de vânt puternic valabil între orele 10:25 şi 13:30, în sud-vestul judeţului Caraş-Severin şi zona de munte. Se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge, la rafală, 60-70 km/h, iar la munte vor depăşi 90 km/h.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că vineri dimineaţa nu s-au anunţat drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia rutieră întreruptă din cauza vremii sau a unor evenimente rutiere, nici probleme semnificative privind fluenţa traficului pe arterele importante.

Însă, în mai multe zone din ţară se semnalează ceaţă densă. Fenomenul este prezent şi pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, dar şi în municipiul Bucureşti.

Pentru preîntâmpinarea accidentelor grave, conducătorii auto sunt sfătuiţi să ruleze cu viteză adaptată, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi, având în vedere că temperaturile sunt scăzute în numeroase zone, să reducă viteza pe porţiunile de carosabil umed, care poate deveni alunecos.

CITEŞTE ŞI PROGNOZA PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI: Cum va fi vremea de REVELION

Vineri, vremea ramane usor mai caldă decat ar fi normal la sfarsit de an, desi in sud-vestul tarii inca sunt înnorări şi izolat ploua slab.

In Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului, la atitudini de peste 1800 m, sunt inca posibile precipitaţii slabe mixte. In rest, doar ceata este de interes, pe arii restranse insa, in zonele joase de relief, mai ales din centrul, estul si sudul teritoriului. Vântul continua sa dea semne de agitatie pe crestele montane si in Banat, iar temerpaturile zilei pornesc de la -2 grade în estul Transilvaniei si ating 14 grade in Dealurile de Vest, Dobrogea şi Bărăgan.

Si in Bucuresti va fi calda, cu o maxima termica de aproximiativ 9 grade la amiaza, desi cerul va avea innorari si in orele diminetii inca sunt conditii pentru putina ceata.

Sambata vremea va fi frumoasă şi caldă in zonele deluroase si montane, dar si in vestul si nord-vestul tarii, unde va fi cer aproape senin. In reigunile extracarpatice insa, vor fi innorari temporare si in zonele joase ceata va fi din nou prezenta dimineata, insa doar pe alocuri, izolat fiind asociata si cu burnita. Intensificarile vantului vizeaza si sambata tot regiunea Banatului si zona de munte, iar maximele zilei pornesc de la 3 grade in depresiuni si ating 14 in Dealurile de Vest. 

Citeşte şi: PROGNOZA METEO pe trei zile. Vreme frumoasă şi mai caldă decât ar fi normal