COD GALBEN de CEAŢĂ. Vezi în ce zone se circulă cu dificultate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, un cod galben de ceaţă, valabil în partea de vest a ţării. Potrivit Infotrafic, pe mai multe drumuri din ţară, mai ales în judeţele Timiş, Arad, Hunedoara şi Caraş Severin se circulă cu dificultate din cauza condiţiilor meteo.

03 dec. 2013, 18:28
COD GALBEN de CEAŢĂ. Vezi în ce zone se circulă cu dificultate

Între orele 18.15 şi 21.15 în judeţul Timiş, îndeosebi vestul şi jumătatea nordică a judeţului, inclusiv zona municipiului Timişoara, în judeţul Arad, îndeosebi jumătatea sudică a judeţului, inclusiv zona municipiului Arad, se va semnala ceaţă care determină vizibilitate scăzută, local sub 200 m şi izolat sub 50 m.

Potrivit Infotrafic, pe mai multe drumuri din ţară, mai ales din judeţele Timiş, Arad, Hunedoara şi Caraş Severin se circulă cu dificultate din cauza ceţii, care pe alocuri reduce vizibilitatea sub 50 de metri.

Şoferii trebuie să adopte o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie reglate corespunzător.

Poliţiştii recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. În condiţii de ceaţă densă, trebuie folosite şi luminile de ceaţă.

De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe trei zile