COD GALBEN de CEAŢĂ. Vezi în ce zone se circulă cu dificultate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri seara, un cod galben de ceaţă valabil în mai multe zone din ţară.

12 feb. 2014, 21:31
COD GALBEN de CEAŢĂ. Vezi în ce zone se circulă cu dificultate

COD GALBEN de ceaţă între orele 5:25 şi 9.00l ocal în județele Iași, Vaslui, Galați, Bacău, Vrancea, inclusiv drumurile naționale și europene. Se vor semnala : ceață, vizibilitate redusă sub 200m, izolat sub 50 m, burniță sau chiciură

De asemenea va fi ceaţă în judetul Ilfov si Municipiul Bucuresti, indeosebi zona periferica, precum şi drumurile naţionale şi europene aferente şi autostrazile A1, A2 si A3.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC, circulaţia auto se desfăşoară îngreunat pe mai multe drumuri importante din ţară, din cauza ceţii dense care determină scăderea vizibilității, local sub 200 metri și izolat sub 50 metri. Fenomenul este întâlnit pe tronsonul București – Ploiești al autostrăzii A3 și pe DN 2 între localitățile ialomițene Sinești și Ciocârlia.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să adapteze viteza în funcţie de distanța de vizibilitate, să folosească luminile de întâlnire împreună cu cele de ceaţă şi să mărească, în mers, spațiul față de vehiculul precedent.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe trei zile