COD GALBEN de CEAŢĂ. Traficul rutier este îngreunat pe mai multe drumuri din ţară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri dimineaţă, o atenţionare cod galben de ceaţă valabilă în mai multe judeţe din Oltenia.

25 oct. 2013, 05:05
COD GALBEN de CEAŢĂ. Traficul rutier este îngreunat pe mai multe drumuri din ţară

Între orele 12:00 şi 13:00, local în judeţul Mehedinţi şi sudul judeţelor Dolj şi Olt (Lunca Dunării), se va semnala ceaţă cu reducerea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

CITEŞTE ŞI: PROGNOZA METEO pe trei zile

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că pe raza judeţului Giurgiu, se circulă uşor îngreunat din cauza ceţii pe numeroase artere rutiere. Pe DN5 ceaţa reduce vizibilitatea, sub 50 de metri la intrea în Capitală.

De asemenea, se circulă îngreunat din cauza ceţii şi pe majoritatea drumurilor din judeţul Mureş. Vizibilitatea scade, pe alocuri, sub 100 de metri, pe DN13 E60 Târgu Mureș – Brașov și pe DN15 Toplița – Cluj Napoca.

Traficul rutier este îngreunat şi pe A3 Ploieşti- Bucureşti, unde ceaţa reduce vizibilitatea sub 100 de metri, pe anumite porţiuni.

„Fenomenul impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. De asemenea, pietonii, bicicliştii şi căruţaşii trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic„, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.