COD GALBEN de ceaţă

ANM a anunţat un cod galben de ceaţă până la ora 10.00.

03 dec. 2013, 05:24
COD GALBEN de ceaţă

COD GALBEN de ceaţă între orele 07:00 si 10:00 în judetul Maramures, zona depresionara Baia Mare, inclusiv drumurile nationale si municipiul Baia Mare. Se vor semnala ceata ce determina scaderea vizibilitatii orizontale sub 200 m, izolat sub 50 m.

Marţi, vremea se răceşte în toată ţara, iar la amiază temperatura aerului în estul Transilvaniei nu depăşeşte limita de îngheţ, maxima zilei va fi de minus 1 grad, în timp ce în Oltenia, unde vor fi cele mai mari temperaturi ale zilei, abia dacă se ating 5 grade Celsius la prânz. Ca aspect însă, deşi rece, ne aşteaptă o zi frumoasă, cu cer aproape senin şi abia spre seară şi în noaptea următoare în nordul, centrul şi nord-estul ţării se mai adună norii. Vântul nu dă semne de agitaţie, iar pe alocuri în zonele joase, mai ales din vestul ţării, sud-vestul şi centrul ţării, ziua începe cu ceaţă, asociată şi cu depunere de chiciură.

Şi în Bucureşti vremea se răceşte marţi, maxima zilei va fi de aproximativ 4 grade, soare cu dinţi, aşadar, pe tot parcursul zilei, şi vânt destul de potolit.

Citeşte şi Ţi-ai pregătit ghetuţele? Vezi unde va ninge de Moş Nicolae

Miercuri va fi vreme rece, dar însorită în mare parte din ţară şi doar prin nordul şi nord-estul ţării se perindă nişte nori, însă condiţiile de fulguială rămân reduse. În schimb dimineaţa, local, în zonele joase apare ceaţa asociată cu chiciură, care izolat poate să persiste peste zi, căci vântul rămâne domol. Iar la amiază în termometre vor fi doar minus 2 grade în depresiuni şi cel mult 7 grade în dealurile Moldovei.

În Bucureşti miercuri va fi o zi rece, cu cer senin şi vânt liniştit, însă până la amiază nu se ating mai mult de 4 grade, după cele minus 7 ale dimineţii. Iar ceaţa apare cel mai probabil după căderea nopţii.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni